SEGRE

ESNOTICIA

Un dia entre el record de Màrius Torres i les esperances amb Messi

Multitudinària jornada de portes obertes a l’IEI || La plana major de la literatura de Ponent es va citar al vermut literari de la llibreria Punt de Llibre

El president de la Diputació, Joan Reñé, va repartir roses en un pati de l’IEI de gom a gom.

El president de la Diputació, Joan Reñé, va repartir roses en un pati de l’IEI de gom a gom.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Hi havia nervis entre alguns escriptors, però no per com quedava el rànquing de vendes, sinó perquè Sant Jordi es presentava amb epíleg en forma de clàssic. El Madrid-Barça va ser un dels temes recurrents del ja tradicional vermut literari que organitza la llibreria Punt de Llibre. Autors com Pere Rovira, que van rebre moltes felicitacions pel disc de poemes musicats Contra la mort, que ha publicat amb la seua filla Emília, va acabar el dia més content del que el va començar pel triomf del Barça.

També va fer equilibris entre la seua faceta d’escriptor i la de culer Ramon Usall, que va optar per acabar la jornada de firmes a la penya del Barça per assegurar-se que no es perdria ni un minut de partit. Autors com Maria Pons, en canvi, estaven més pendents de les notícies que arribaven de França amb un eloqüent pom de roses que formaven la bandera de la liberté, égalité, fraternité. Pep Coll, que aquest any no tenia novetat a les parades, estava més tranquil i relaxat que altres anys, així com Rosario Curiel. També va ser un Sant Jordi plàcid per a les editores d’Apostroph, Alexandra Cuadrat i Annabel Encontra, que es van estrenar l’any passat i ahir presentaven quatre novetats “que funcionen molt bé”.

La jornada va començar de bon matí amb un esmorzar a la seu de Pagès Editors en el qual l’escriptor Francesc Torralba va ser l’encarregat de llegir la glossa Elogi de la lectura davant de bona part dels autors de l’escuderia lleidatana. L’alcalde, Àngel Ros, va destacar l’aportació dels editors lleidatans a la cultura catalana, hereus d’una tradició “que es remunta al segle XIII, quan ja existia un taller de papirs al call, segons constaten les excavacions arqueològiques”.

La Paeria va dedicar a Màrius Torres els actes institucionals programats per Sant Jordi, coincidint amb el 75è aniversari de la seua mort. També es compleixen 75 anys de la fundació de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que va celebrar una multitudinària jornada de portes obertes.

El president de la Diputació, Joan Reñé, va ser l’encarregat de repartir roses i una edició facsímil de la revista Vida lleidatana que inclou els primers 23 números d’aquesta publicació quinzenal que va veure la llum l’any 1926.

tracking