SEGRE

LITERATURA NOVETATS

Pepa Roma publica 'Una familia imperfecta'

Un segle d’història de Catalunya

L’escriptora Pepa Roma, ahir a Lleida.

L’escriptora Pepa Roma, ahir a Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La periodista i escriptora lleidatana Pepa Roma acaba de publicar Una familia imperfecta (Espasa), una novel·la en què a través de tres generacions d’una mateixa família plasma també la història de Catalunya. Està protagonitzada per Cándida, una dona d’uns 60 anys d’una família catalana acomodada, la tornada a Barcelona de la qual per acompanyar la mare, una anciana dèspota, a la residència on passarà els seus últims mesos de vida farà que es retrobi amb aquella burgesia catalana que havia abandonat al poble a la recerca d’una vida millor.

La trama és també una excusa per referir-se al front del Segre durant la Guerra Civil, una cosa “de la qual sempre havia sentit a parlar de nena a casa, però que fins que m’he fet més gran no li he donat importància”, va explicar aquest dimecres a SEGRE l’escriptora natural de la Sentiu, que ben aviat presentarà la novel·la a Lleida. “Es dóna molta importància al front de l’Ebre i es descuida el del Segre".

L’obra està ambientada a Barcelona, la vall del Sió i dos municipis ficticis d’aquest enclavament, tot i que amb característiques identificables amb pobles reals que Roma deixa a la imaginació dels lectors.

tracking