SEGRE

MÚSICA

Cervera es convertirà el 6 de maig en la capital de l'acordió

Imatge d’arxiu d’un concert de joves acordionistes.

Imatge d’arxiu d’un concert de joves acordionistes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació Catalana d’Acordionistes organitza el dissabte 6 de maig el Dia Mundial de l’Acordió, coincidint amb el 188 aniversari del naixement de l’acordió, el 6 de maig del 1829. Durant tot el dia Cervera es convertirà en ciutat d’acollida per als acordionistes de Catalunya i les persones interessades en aquest instrument.

Per situació geogràfica i facilitats organitzatives, va ser la ciutat triada per celebrar-la anualment. S’han programat diferents activitats, com una fira d’artesans, amb motius i treballs relacionats amb l’acordió de fang, fusta o forja; els concerts matinals en els quals podran tocar solistes i grups que tinguin mínim un acordionista; estands amb partitures, mètodes pedagògics i informació sobre diferents orquestres d’acordió o concursos instrumentals, un espai perquè els més petits descobreixin l’acordió.

També hi haurà una exposició de la història de la música i un mercat de segona mà. La clausura serà un concert a la universitat de Cervera (17 hores) amb l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona (OCAB), l’Orquestra d’Acordions de Sabadell (OAS), Catukra i Els Assossegats de Cervera. Els beneficis recatats es destinaran a La Marató de TV3.

tracking