SEGRE

INFRAESTRUCTURES

Plataforma veïnal contrària al projecte del Parc de les Arts

Critiquen la Paeria per la cessió d’una part del solar a una entitat privada

Vista del solar al costat del carrer Alcalde Pujol, on està previst el futur Parc de les Arts de Lleida.

Vista del solar al costat del carrer Alcalde Pujol, on està previst el futur Parc de les Arts de Lleida.ÓSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

Mig centenar de veïns del Camp d’Esports de Lleida han constituït la plataforma Fem el Parc entre Tots! per debatre el projecte del Parc de les Arts previst per la Paeria en un solar del carrer Alcalde Pujol. Representants d’aquesta plataforma veïnal van explicar a SEGRE que es van assabentar per aquest diari (el passat 20 d’abril) de la reactivació d’aquest projecte urbà, que es va aprovar a l’últim ple municipal, celebrat el 29 d’abril. Un membre de la plataforma va criticar que “el projecte es basa a cedir un terç del solar a una firma privada perquè edifiqui un centre sociosanitari a canvi que es faci càrrec de la urbanització del parc”.

“Ens agradaria que l’ajuntament urbanitzés tot el parc amb diners públics, i no que es vengui un tros del solar”, va afegir aquest veí, que va dir que demanaran reunir-se amb l’alcalde per conèixer els detalls del projecte. Fa dos anys, la Paeria i la Fundació Sorigué van firmar un conveni de col·laboració per impulsar aquest parc, però finalment la fundació privada lleidatana se’n va desvincular.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va assegurar que “la Fundació Sorigué no té ara res a veure amb aquest projecte”, que, després de l’aprovació en el ple municipal, “sortirà a concurs públic, al qual es podrà presentar qualsevol”.

A més a més, “el projecte s’exposarà públicament i tots els que vulguin podran presentar al·legacions”, va recordar Larrosa. Des de Sorigué, un portaveu va afirmar que “primer caldrà estudiar el projecte i les condicions, abans de decidir si es participa o no en el concurs públic”.

Més d’un milió d’euros Fèlix Larrosa va explicar la setmana passada a la seu de l’associació de veïns del Camp d’Esports un projecte per al qual la Paeria necessita més d’un milió d’euros per a la urbanització d’un parc d’11.000 metres quadrats vinculat a les arts culturals i un cànon de manteniment. “Ja veurem quines empreses s’hi presenten, perquè les condicions són draconianes. Sé que hi ha veïns que preferirien un equipament 100% públic, però en l’actual realitat socioeconòmica val la pena buscar la col·laboració del sector privat”, va dir Larrosa.

tracking