SEGRE

CONCURS

Una lleidatana d'11 anys, premi dels conservatoris catalans

Andrea Cristina Budau, de genolls a la dreta, diumenge a Vic amb els altres dos guanyadors.

Andrea Cristina Budau, de genolls a la dreta, diumenge a Vic amb els altres dos guanyadors.BBVA CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Andrea Cristina Budau, una alumna d’11 anys d’oboè del Conservatori de Lleida, va guanyar diumenge a Vic el Premi BBVA de Música al Talent Individual en categoria alevina en la segona edició d’aquest concurs, en què van participar 125 joves de 22 conservatoris de música de tot Catalunya. Budau va competir en aquesta categoria al costat d’uns altres quaranta alumnes i es va emportar el primer premi “per un talent, maduresa i nivell insòlits”, segons va destacar el jurat.

Budau va iniciar aquesta temporada els estudis professionals al Conservatori, un any abans de l’habitual, al saltar-se un curs atès el seu nivell avançat. L’any passat va ser triada com a reserva d’oboè per la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), i és una de les integrants més joves. La mare, Florentina Budau, va destacar ahir l’“emoció i sorpresa” de la jove instrumentista al guanyar el premi, dotat amb 500 euros per a formació musical o compra d’instruments.

Entre les peces que va interpretar a Vic, destaca una composició inèdita del lleidatà Josep Prenafeta que aquest va regalar a Encarna Monzó, la professora de Budau a Lleida. D’altra banda, el violoncel·lista Lluc Pascual, del Conservatori de Cervera, va guanyar un accèssit en la categoria juvenil.

tracking