SEGRE

EXPOSICIÓ

La Fundació Viladot ret homenatge a Carles Hac Mor

El dia 20 estrena una mostra sobre la seua producció bibliogràfica || Un any després de la mort del poeta i activista cultural

Carles Hac Mor (esq.), en un acte literari a la Panera de Lleida.

Carles Hac Mor (esq.), en un acte literari a la Panera de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Viladot d’Agramunt retrà homenatge al poeta i activista cultural lleidatà Carles Hac Mor, mort el gener de l’any passat als 75 anys, amb una exposició sobre la seua àmplia producció bibliogràfica. La mostra Els llibres de Carles Hac Mor, que s’inaugurarà el proper 20 de maig (12.30 h, edifici de Lo Pardal), no només representa una de les primeres activitats a les comarques de Lleida de record a l’artista, sinó que també rememorarà els vincles que podia tenir amb l’escriptor i poeta d’Agramunt Guillem Viladot per la pràctica de tots dos de la poesia experimental.

El gerent de la Fundació Viladot i crític d’art de SEGRE, Josep Miquel Garcia, i el poeta Carles M. Sanuy inauguraran l’exposició en un acte en el qual també es presentaran els dos últims llibres d’Hac Mor: No ben bé i Escriptures Alçurades, edicions a càrrec de Xavier Garcia, amb una clarinetHACció contrapoètica de Miquel Àngel Marín.

La mostra provarà d’oferir al visitant les claus per respondre la pregunta “què era Carles Hac Mor?”. Com explica Josep Miquel Garcia, “una persona que va editar més de cinquanta llibres de poesia i narrativa podria qualificar-se d’escriptor. Però amb aquesta afirmació no definiríem correctament l’autor, ja que a banda d’escriure i publicar Carles Hac Mor va participar d’un activisme de les paraules molt singular, amb accions, lectures, enregistraments de vídeo, edicions bibliogràfiques... i moltes en terres lleidatanes i en companyia d’una trilogia al costat de Benet Rossell i Àngel Jové”.

L’exposició a la Fundació Viladot, que podrà visitar-se fins al 30 de juliol, repassarà des dels seus primers llibres als anys 70, en plena Transició, fins a les seues últimes produccions bibliogràfiques.

Juneda crea un premi de poesia ‘subversiva’ L’exposició a la Fundació Viladot d’Agramunt serà el primer acte material a Lleida en memòria de Carles Hac Mor. Això sí, el desembre passat Juneda va convocar la primera edició d’un premi de poesia subversiva amb el nom del poeta. Es va resoldre al març i el va guanyar Mònica de Dalmau amb Escrit és crit.

tracking