SEGRE

POLÍTICA CULTURAL

Torrefarrera oferirà 1.200 metres quadrats de parets a artistes urbans

En un Street Art Festival el 9 de setembre

La presentació va culminar amb la pintada del logo del festival.

La presentació va culminar amb la pintada del logo del festival.DIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torrefarrera posarà a disposició d’artistes urbans nou parets amb un total de 1.200 metres quadrats de superfície en el primer certamen Torrefarrera Street Art Festival, que se celebrarà el 9 de setembre vinent, en el marc de la festa major d’aquesta localitat del Segrià. L’alcalde, Jordi Latorre, va presentar aquest dimarts la iniciativa en un acte a la Diputació de Lleida, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Enric Casanovas, i una de les organitzadores de l’esdeveniment, Elisabeth Vicens.

La presentació va culminar amb una demostració en directe de pintura a càrrec de l’artista lleidatà Blai Baules, que participarà també de forma paral·lela al festival en un curset pràctic de grafitis per a joves. “Fa cinc anys vam començar a millorar l’entorn urbà a través de la campanya Solars actius i ara volem seguir amb aquesta filosofia: aprofitar parets o espais de la localitat en desús per crear un entorn agradable per a tothom”, va explicar Latorre.

Artistes o col·lectius interessats podran presentar els seus esbossos a través de la pàgina web www.streetartfestival.cat/registre fins al 30 de juny. Un jurat elegirà els artistes participants en el festival, que rebran 150 euros en concepte d’honoraris i optaran a un primer i un segon premi, de 1.000 i 500 euros, respectivament, a més d’un guardó del públic, dotat amb 500 euros. Casanovas va assenyalar que “en funció dels resultats i de la resposta dels veïns, valorarem la continuïtat del festival en el futur”.

Els responsables municipals van voler diferenciar aquest esdeveniment del que va estrenar l’any passat la localitat de Penelles. “És un projecte diferent, per embellir l’entorn urbà, que pot seguir l’any que ve o no”, va afegir Latorre.

tracking