SEGRE

CINEMA

La crítica internacional premia a Cannes a "120 battements par minute"

Una història sobre l’activisme francès contra la sida de la dècada dels vuitanta

La crítica internacional premia a Cannes a

La crítica internacional premia a Cannes a "120 battements parell minuti"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pel·lícula "120 battements par minute", del francès Robin Campillo, ha estat reconeguda avui per la crítica internacional com el millor treball de la competició oficial del 70 Festival de Cannes.

La Federació Internacional de la Premsa Cinematogràfica (FIPRESCI) va lloar aquesta història sobre l’activisme francès contra la sida de la dècada dels vuitanta, que va veure com "un film d’amor, un film sobre la vida", "portador d’esperança".

Aquesta mateixa cinta ha rebut també avui el premi François Chalais, atorgat sota el mecenatge del Ministeri francès de Cultura i del Centre Nacional del Cinema i de la Imatge Animada a la pel·lícula en competició que "millor reflecteix la realitat del món".

A la secció oficial Una Cierta Mirada, la FIPRESCI va distingir "Tesnota" del rus Kantemir Balagov, que, segons el seu parer, ofereix un retrat "íntim" d’una comunitat jueva tancada en si mateixa, mentre que en els paral·lels Quinzena de Realitzadors i Setmana de la Crítica va enaltir la portuguesa "A fàbrica de res".

La pel·lícula de Pedro Pinho, presentada en la Quinzena, és, segons els crítics, "un film militant, suggestiu, que fa saltar les fronteres entre realitat, ficció, teatre i discurs sociològic" i resulta en una experiència cinematogràfica "pertorbadora i provocadora".

D’altra banda, el Jurat Ecumènic, que premia des de 1974 a un dels films en competició que millor enalteixi els valors humans i solidaris, va consagrar la japonesa "Hikari", de Naomi Kawase, que convida per la seua poesia "a mirar i escoltar amb més atenció el món que ens envolta".

"Hikari", que segons el jurat impulsa el diàleg, "ens parla de responsabilitat, de resistència, d’esperança, de la possibilitat de percebre la llum, fins i tot per a aquells que viuen en la foscor".

Aquests guardons van ser anunciats en la vigília dels del jurat de la competició oficial, que en aquesta edició està presidit pel director i productor espanyol Pedro Almodóvar.

tracking