SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CANVIS

La Paeria deixa sense barres de cases regionals les Festes de Maig

Afirma que trauran a concurs aquestes zones “perquè tothom se’n beneficiï”

Foto d’arxiu de les tradicionals barres de les cases regionals.

Foto d’arxiu de les tradicionals barres de les cases regionals.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regidor de Joventut i Festes de l’actual govern, Ignasi Amor, va anunciar ahir a la comissió informativa de les polítiques de Gestió Cultural i Joventut de la Paeria que desapareixeran les tradicionals barres de les cases regionals dels Camps Elisis de les pròximes Festes de Maig. Aquesta decisió forma part d’un pla més gran per canviar un model de festa major en el qual no creu el nou consistori. “Tenir deu escenaris amb cent persones en cada un no fomenta que la gent vingui a gaudir de les nostres festes”, va assegurar ahir Amor.

Per aquesta raó, un dels canvis previstos serà reduir els escenaris i desplaçar la zona de barres fins a l’espai principal. Unes barres que trauran a concurs perquè totes les entitats i no només les cases regionals puguin beneficiar-se del model. Així, uns deu punts de venda seran reservats a entitats culturals públiques, vuit més o deu a privades, i sis a associacions juvenils.

El PSC insta el govern de la Paeria a declarar el garrotín com a Patrimoni Immaterial de la Ciutat

La decisió va ser criticada per la presidenta del Partit Popular de Lleida, Marisa Xandri, que va assegurar que “fa la sensació que a l’actual ajuntament no li agrada que les associacions que agrupen lleidatans d’origen forà puguin gaudir d’unes instal·lacions que atreuen milers de ciutadans”.

D’altra banda, el grup socialista va presentar a la comissió “una proposta de resolució perquè el garrotín sigui declarat Patrimoni Immaterial de la Ciutat de Lleida”, va explicar l’edil socialista Cristina Morón, que va instar el govern a “assumir el compromís perquè aquest pal autòcton de Lleida tingui un reconeixement especial tant dins com fora de la ciutat”.

En aquest sentit, l’actual govern s’hi va mostrar “d’acord” tot i que va apuntar que “el primer pas serà fer un informe per valorar-ho degudament”, ja que la Paeria comparteix les competències per atorgar aquest títol amb la Generalitat, “ens que també hi tindrà molt a dir”, va assegurar ahir el regidor de Joventut i Festes.

La plaça de programador teatral, a concurs a l’estiu La Paeria traurà a concurs públic “de cara a l’estiu” la plaça de director de programació teatral de Lleida, ocupada anteriorment per Llorenç Corbella, que va arribar a la Paeria com a càrrec de confiança de l’anterior govern i va ser cessat a finals del 2019 pel nou consistori a causa de les retallades econòmiques, va explicar ahir a SEGRE l’edil del PSC Cristina Morón. El regidor Ignasi Amor va confirmar més tard la proposició encara que no va precisar quan ni com serà el concurs. Un altre dels punts discutits ahir a la reunió va ser la cessió de les Basses a la productora Midnight Barcelona per celebrar-hi el festival d’electrònica Terranostrvm el 20 de juny. Amor va remarcar que no entén les al·legacions presentades per “una part del sector del lleure nocturn lleidatà”.

tracking