SEGRE

ART NOVES TECNOLOGIES

Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit estrenen a Barcelona el projecte 'Vestibular 1'

Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit estrenen avui a Barcelona el projecte 'Vestibular 1' || En el marc del festival internacional Ars Electronica 2020

Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit, ‘experimentant’ en persona els efectes de ‘Vestibular 1’.

Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit, ‘experimentant’ en persona els efectes de ‘Vestibular 1’.BARQUÉ-DURAN/MARZENIT

Creat:

Actualitzat:

Els artistes i investigadors de Mollerussa Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit han tornat a unir esforços en un nou projecte audiovisual, Vestibular 1, que serà des d’avui la instal·lació estrella a la seu de Barcelona del prestigiós festival internacional Ars Electronica, una de les cites més importants al món en el terreny de l’art digital. L’Arts Santa Mònica exhibirà fins al 20 de setembre aquesta instal·lació immersiva que busca “manipular el sistema sensorial de l’espectador”.

Després d’experimentar amb la intel·ligència artificial a My artificial muse i amb la creació artística a l’espai a The Zero-Gravity Band, Barqué-Duran i Marzenit exploren en aquest Vestibular 1 “les sensacions il·lusòries en l’audiència a través de configuracions específiques i potents d’estímuls de llum i so que persisteixen a la retina i en el sistema auditiu en plena foscor”. La instal·lació busca “donar peu a l’espectador a experimentar sensacions que durant el dia a dia no són possibles” explorant dos efectes sensorials: estimular el sistema vestibular (situat dins de l’oïda interna i que regula el sentit del moviment i de l’equilibri) amb impactes de llum i so que provoquen la confusió en l’espectador; i posar de manifest la memòria de retina, amb impactes sobtats de llum que continuem veient a l’interior de la nostra consciència encara que estiguem a les fosques.

Els dos artistes, que ahir ultimaven la posada en escena del projecte, van manifestar la seua satisfacció al destacar que Vestibular 1 es convertirà en la nova adquisició de la col·lecció d’art electrònic Beep.

El festival Ars Electronica, que se celebra des de fa quatre dècades a la ciutat austríaca de Linz, ha adoptat aquest any un format descentralitzat amb instal·lacions artístiques en 120 ciutats de tot el món, entre les quals Barcelona.

tracking