SEGRE

PORCÍ REPTES

Les garanties sanitàries, clau per a l'exportació de porcí

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les garanties sanitàries que ofereix el porcí català en tots els nivells de producció són el factor principal per garantir l’eficàcia i la competitivitat de la producció als mercats internacionals, segons va assenyalar ahir Ramón Armengol, responsable de la sectorial de porcí de les Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, en la clausura de les jornades sobre els reptes de futur als quals s’enfronta el sector que es va portar a terme aquest dimecres passat i ahir a Lleida.

Armengol va explicar que la consolidació de la tendència exportadora a mercats com el xinès passa per continuar incidint en qüestions com la seguretat alimentària i la qualitat. Armengol va subratllar també que un dels reptes de futur del porcí espanyol en un mercat tan “volàtil i cíclic” passa per “enfortir les estructures” del sector mantenint la “flexibilitat”.

En aquest sentit, es va referir al pla del ministeri d’Agricultura de promoure la creació de grups cooperatius més grans per mantenir les xifres exportadores com una “bona proposta, però cada cooperativa haurà de decidir què fa. Una dimensió més gran no és un objectiu ni una garantia d’èxit”. En aquesta mateixa línia es va expressar el director general de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, Antoni Pané, que va assenyalar que “si el sistema funciona, no s’han de canviar gaires coses”. Pané va destacar també la funció de Mercolleida en l’impuls del sector.

Les jornades van ser clausurades per la subdelegada del Govern central a Lleida, Inma Manso, que va destacar els avantatges que preveu la Llei de foment de la integració de cooperatives “per afavorir la competitivitat i un millor posicionament als mercats internacionals”.

D’altra banda, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va rebre representants de la FCAC i una delegació dels Estats Units i el Canadà de l’àmbit del porcí que van considerar Mercolleida com a exemple de fixació de preus tipus llotja.

tracking