SEGRE

FINANCES

El comissari europeu Moscovici revela que guanya uns 16.000 euros al mes

Té un salari brut de 24.000 euros mensuals

El comissari europeu Moscovici revela que guanya uns 16.000 euros al mes

El comissari europeu Moscovici revela que guanya uns 16.000 euros al mes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari europeu d’Assumptes Econòmics i Financers, el francès Pierre Moscovici, va defensar la transparència de la Comissió Europea (CE) i va revelar que guanya entre 15.000 i 16.000 euros nets al mes d’un salari d’uns 24.000 euros bruts.

Moscovici va oferir aquesta xifra a l’emissora francesa "France Culture", que li va entrevistar per la publicació del seu llibre d’assaig "S’il est minuit a Europe" ("Si és mitjanit a Europa"), sobre la crisi de valors europea.

La CE "és, en si mateixa, molt més controlada, més transparent i més exemplar", va defensar Moscovici, que va lamentar el cas de l’expresident de la institució, el portuguès José Manuel Durao Barroso (2004-2014), que va fitxar el juliol passat pel banc d’inversió nord-americana Goldman Sachs.

"Juncker (actual president de la CE) li va dir a José Manuel Barroso: 'No vagis a aquest banc' (...) Just aquest banc que va participar en la falsificació dels comptes a Grècia", va referir el polític francès, que, al seu llibre, advoca per unes regles de conducta més estrictes.

Malgrat el succeït amb l’exmandatari portuguès, el comissari va referir que la Comissió -braç executiu de la UE- "té l’avantatge de tenir una cultura més anglosaxona o nòrdica que llatina" en relació amb la transparència.

Moscovici, socialista i exministre francès d’Economia i Finances entre 2012 i 2014, també va opinar sobre la decadència electoral del centreesquerra a Europa.

"La socialdemocràcia europea està en crisi perquè s’ha acomodat al capitalisme i no s’ha distingit massa de la dreta", va assumir el comissari, que va lamentar que molts dels seus antics votants s’hagin passat a l’ultradretà i antieuropeu Front Nacional (FN).

Va aclarir que "l’esquerra és una idea que mai no morirà" i va subratllar que la socialdemocràcia serà sempre "el portaavions de l’esquerra".

Per sortir d’aquesta crisi existencial, Moscovici va demandar una "veritable refundació intel·lectual" en la socialdemocràcia sense caure en els populismes i va advocar per una idea d’Europa "federal i forta".

tracking