SEGRE

AGRICULTURA MOBILITZACIONS

UP convoca una gran marxa per “la dignitat del sector”

Arrancarà el 26 de gener i acabarà amb una manifestació el 28 a Barcelona || Caball demana mesures que reconeguin el pagès

Joan Caball i Santi Querol, ahir a la presentació de la marxa.

Joan Caball i Santi Querol, ahir a la presentació de la marxa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unió de Pagesos ha convocat una marxa de tractors que recorrerà Catalunya durant dos dies en defensa de la dignitat del camp català i pel reconeixement social de l’activitat agrària. La marxa sortirà el dia 26 de gener de les comarques de muntanya, Lleida, Catalunya Central, Girona, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i l’Àrea Metropolitana fins a arribar el dia 28 a Barcelona, on se celebrarà una manifestació.

Sota el lema Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia, el coordinador nacional d’UP, Joan Caball, va dir amb aquesta manifestació que el sindicat vol reivindicar la necessitat de renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi polític i social que viu Catalunya.

Volen renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi que viu Catalunya

Va insistir que l’objectiu és reivindicar el respecte que es mereix el sector i el mateix sindicat per part de les institucions pel que fa a la representativitat assolida després de les eleccions sindicals del camp. Així mateix, demana un paquet legislatiu que garanteixi la justícia i l’equitat en el comerç i la distribució dels productes alimentaris.

Caball va remarcar que des del 2001 fins al 2015 l’agricultura ha suportat un descens del 39 per cent de la renda agrària, que el va atribuir principalment a una Política Agrària Comuna (PAC) que ha deixat de sostenir els preus, tenallada per la “liberalització deslleial en l’accés al mercat interior de la Unió Europea”, i per una altra banda, “pels oligopolis agroindustrials i comercials que rebaixen, fins i tot sota costos, els preus pagats als productors”.

Així mateix, Unió de Pagesos considera que l’Administració ha de garantir que l’accés de la població al medi rural i natural “tingui en compte la convivència amb les activitats agrícoles, ramaderes i forestals”.

Així mateix, defensa que l’agricultura tingui una legislació que garanteixi uns espais agraris protegits i productius, estudis d’impacte agrari que minimitzin i corregeixin els impactes de les infraestructures, l’homogeneïtzació de les normatives que regulen el sòl no urbanitzable i l’establiment del Pla sectorial agrari.

D’altra banda, el diputat del Partit Popular per Lleida i president de la comissió d’Agricultura, José Ignacio Llorens, es va reunir ahir amb representants d’Unió d’Unions, sindicat al qual està adscrit Unió de Pagesos.

tracking