SEGRE

HIDROCARBURS BALANÇ

El preu del litre de gasolina i del gasoil torna a pujar en el pont

Triar la gasolinera més cara pot costar fins a 13 euros més per dipòsit a Lleida || El pacte de l’OPEP per retallar producció fa pujar un 14 per cent el petroli

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els preus de la gasolina i del gasoil han registrat repunts –un 1,38 per cent i un 1,73 per cent, respectivament– en l’última setmana, a les portes del pont de desembre.Segons les dades del butlletí petroler de la Unió Europea corresponents a dilluns passat, el litre de gasolina 95 es venia a una mitjana d’1,174 euros, davant dels 1,158 euros de fa una setmana, mentre que el gasoil marcava 1,059 euros, davant dels 1,041 de dilluns passat.

Es tracta del primer increment dels dos carburants després de tres setmanes a la baixa.Així, i malgrat aquesta pujada setmanal, la gasolina 95 és un 1,26 per cent més barata que a començament de mes, i el gasoil, un 1,49 per cent.

Si comparem amb els preus del gener, la gasolina ja suma una alça del 2,89 per cent i el gasoil, del 5,27 per cent, mentre que l’alça davant les mateixes dates de l’any passat és de l’1,5 per cent i el 0,7 per cent, respectivament.

Per la seua part, a Lleida omplir avui un dipòsit de combustible tant de gasolina com de gasoil pot comportar diferències d’entre 12 i 13 euros segons en quina estació de servei es reposti.

Així, segons dades de Geoportal, dependent del ministeri d’Energia, la gasolina més barata es troba en estacions de servei de Cubels i Seròs, a 1,059 euros el litre, i la més cara, a 1,279 euros/litre, a Betren.

D’altra banda, el gasoil més barat es troba a Ardèvol, a 0,938 euros el litre, i el més car, a Alfés i les Borges Blanques, a 1,175 euros/litre.

D’aquesta manera, a l’omplir un dipòsit de gasolina de 55 litres de capacitat entre l’estació de servei amb el combustible més car i el més barat hi pot haver una diferència de fins a 12,1 euros, mentre que en gasoil la diferència pot arribar als 13 euros.

Després de l’acord de l’Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) de retallar la seua producció en 1,2 milions de barrils a partir del gener per reduir l’excés d’oferta que ha mantingut els preus a la baixa els dos últims anys, el preu de l’or negre no ha parat de pujar, fins a un 14% en tres dies, per la qual cosa la repercussió en els combustibles refinats no es farà esperar.

El barril de petroli de l’OPEP va cotitzar divendres passat a 50,49 dòlars, xifra amb la qual supera la barrera dels 50 dòlars per primera vegada des del juliol del 2015.

Per la seua part, el barril Brent, de referència a Europa, va superar ahir dilluns els 55 dòlars per primera vegada des de mitjans de l’any passat.

tracking