SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

L’Agència Tributària crea 71 llocs de treball a Lleida

Dobla la plantilla a tot Catalunya || Hisenda seguirà ajornant automàticament els deutes de fins a 30.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha dissenyat la seua estructura de llocs de treball per afrontar el creixement previst per a aquest any, amb la qual crearà 71 noves places a Lleida i arribarà a duplicar la plantilla a tot Catalunya.

Fonts de la conselleria d’Economia van indicar que la relació de llocs de treball de personal funcionari i laboral plantejats al tancament del 2016 serveixen per estar “preparats per al creixement”. Es tracta de 849 places de personal funcionari i 20 de personal laboral a tot Catalunya, segons consta en la relació de llocs de treball publicada ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Pel que fa al personal funcionari, 107 places corresponen als serveis centrals, 491 a la delegació territorial a Barcelona, 93 a la de Girona, 71 a la de Lleida i 87 a la de Tarragona; segons el lloc de treball, els més nombrosos són els de personal administratiu i gestors tributaris.

També es reforçarà la presència de l’ATC a Catalunya amb la implantació de 19 oficines pròpies, una a Lleida i una altra a la Seu d’Urgell i 11 punts de serveis compartits amb altres administracions, amb la qual cosa busca més proximitat al ciutadà.

L’objectiu per a aquest any és assumir “plenament” les competències fiscals que li atorga l’Estatut –recaptació executiva i gestió directa de tots els tributs cedits–, amb una previsió de recaptació de 3.100 milions d’euros.

D’altra banda, les sol·licituds d’ajornament de deutes tributaris de fins a 30.000 euros se seguiran admetent automàticament sense necessitat d’aportar garanties i es pagaran en un termini màxim de 12 mensualitats en el cas de les persones físiques i de 6 mensualitats en el de les persones jurídiques, segons l’Agència Tributària Estatal (AEAT).

L’AEAT també va publicar la instrucció que permetrà l’ajornament i fraccionament de l’IVA i altres deutes tributaris a pimes i autònoms el 2017, que precisa el reial decret-llei que va aprovar el Govern central en el qual s’endurien els esmentats ajornaments per ingressar uns 1.500 milions d’euros addicionals.

tracking