SEGRE

CONSUM MERCATS

Les gelades disparen els preus de les hortalisses fins un 60% en una setmana

A Mercabarna, en el cas dels pebrots, i les carxofes, per exemple, pugen un 30%

Un agricultor del Baix Llobregat preparant ahir caixes de carxofes.

Un agricultor del Baix Llobregat preparant ahir caixes de carxofes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El temporal de fred i neu està disparant els preus de les verdures i les hortalisses als mercats, al caure l’oferta. En l’última setmana, els preus a Mercabarna han arribat a incrementar-se un 60% en el cas dels pebrots verds. Si fa una setmana el cost mitjà era d’un euro el quilo, ahir la cotització més habitual arribava a 1,60 euros. En el cas dels pebrots vermells, es passa dels 70 cèntims de mitjana a un euro (+42,85%). També destaca el cas de les carxofes, amb una pujada d’un 30%, al passar d’un euro a 1,30 euros en només una setmana.

També registren increments de dos dígits els alls tendres (25%), les bledes (19%), la coliflor (17,33%), les faves (15,62%), el cogombre (15,38%), els raves (14,28%), les cols (11,11%) i el bròquil (10,7%). La resta de les hortalisses apugen els preus per sota d’aquests índexs, segons les cotitzacions que fa públiques diàriament Mercabarna, amb algunes excepcions, que en l’última setmana no han vist variar els preus més habituals de cotitzacions en les jornades analitzades.

L’estabilitat es manté en l’api, els créixens, la borratja, el bròquil, els cards, la xirivia, les cols de Brussel·les, xinesa o llombarda, els espàrrecs o el fenoll, entre d’altres.

El temporal de fred i neu no només afecta les produccions de l’Estat espanyol, sinó pràcticament les de tot Europa, amb la qual cosa la caiguda de l’oferta es tradueix en més valoració del producte als mercats centrals que acabarà arribant al consumidor, amb una cistella de la compra més cara.

tracking