SEGRE

AGRICULTURA MOBILITZACIONS

Marxa per la dignitat

Unió de Pagesos busca la setmana que ve aconseguir una de les mobilitzacions més grans que s’han portat a terme a Catalunya, renovar el contracte del sector agrari amb la societat || Reivindiquen que el professional del camp pugui viure dignament de l’esforç de la seua feina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tractors provinents d’arreu de Catalunya recorreran aquesta setmana que ve tot el país per concentrar-se a Barcelona amb l’objectiu de reivindicar la dignitat del sector agrari

La marxa, convocada per Unió de Pagesos (UP), arrancarà des de quinze punts de tot Catalunya dijous vinent, dia 26, i finalitzarà el dissabte 28 a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona per “renovar el contracte de la societat amb el camp”.

Al pas de les diferents poblacions, els participants repartiran el manifest als alcaldes

Santi Querol, responsable d’assumptes ramaders d’Unió de Pagesos, va explicar aquesta setmana que la marxa vol demostrar a la població que “el sector vol viure dignament de la seua feina”, i per aquest motiu va explicar que la mobilització no va dirigida contra ningú sinó que vol sumar el suport de tothom. En aquest sentit, va afirmar que “si la societat veu que la pagesia professional és necessària, les coses aniran funcionant”.

Unió de Pagesos denuncia que la renda agrària catalana acumula una caiguda del 39 per cent en termes constants, entre els anys 2001 i 2015, cosa que agreuja la subsistència del professional.

Així mateix, lamenta que el poder de negociació dels productors catalans és limitat, ja que els deu primers operadors comercials a Catalunya concentren el 77,4 per cent de l’oferta comercial i l’agroindústria també està molt concentrada en sectors com la llet, el vi, l’oli d’oliva, i la carn de conill, entre d’altres.

Des que es va anunciar aquesta mobilització, Unió de Pagesos ha organitzat assemblees informatives en diferents comarques agrícoles i ramaderes i a més té previst reunir-se amb els diferents alcaldes de les localitats que travessi la marxa, als quals s’entregarà el manifest Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia i en alguns pobles es portaran a terme diversos actes.

En aquest manifest es resumeixen les reivindicacions del sector i es reclama “renovar el contracte de la societat amb el camp per al futur més immediat”.

Així doncs, el dijous dia 26 els manifestants faran assemblees informatives a les poblacions on faran la primera pernoctació (en el cas de Lleida es farà a Cervera).

Per la seua banda, el divendres dia 27 a la tarda els pagesos mobilitzats es concentraran en tres poblacions a les portes de Barcelona: Badalona, on s’oferirà un tast de productes de temporada i proximitat; Molins de Rei, on se celebrarà una assemblea, i a Santa Perpètua de Mogoda.

Finalment, el dissabte dia 28 dos columnes de tractors entraran a Barcelona pel nord i pel sud de la ciutat i circularan fins a l’avinguda Maria Cristina, on tindrà lloc a les 11.30 hores del matí l’acte final de la marxa pagesa, al qual, a banda de diferents representants sindicals, també han estat convidats representants de la resta de la societat civil catalana.

tracking