SEGRE

RAMADERIA BALANÇ

El sector porcí espanyol tanca el 2016 amb rècord històric d’exportacions

Imatge de la presentació del balanç d’Interporc.

Imatge de la presentació del balanç d’Interporc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector porcí espanyol ha tancat el 2016 amb rècord històric d’exportacions al vendre més de dos milions de tones per un valor superior als 4.500 milions d’euros, segons el director de la Interprofessional del Porí de Capa Blanca (Interporc), Alberto Herranz. “El 2016 serà un any històric per al sector porcí espanyol, que amb més de dos milions de tones i més de 4.500 milions d’euros venuts a l’exterior se situarà com un dels grans sectors exportadors de l’economia espanyola i una de les quatre grans potències mundials en exportacions de carn i elaborats del porcí”, va indicar Herranz. En concret, la carn i els elaborats del porcí acabaran l’exercici ocupant la dotzena posició entre els productes espanyols més exportats i el tercer lloc dins del sector agroalimentari, tan sols al darrere de les fruites i les hortalisses.

Herranz va ressaltar que les exportacions del sector porcí s’han incrementat de forma important en els últims vuit anys, en els quals el creixement ha estat del 68% en volum i del 84% en valor, un ritme que s’ha vist accelerat durant l’exercici passat, en el qual les vendes a l’exterior van créixer un 21% en volum i un 16,5% en valor.

Aquest mercat asiàtic ha concentrat el 20 per cent de les exportacions del sector porcí

El director d’Interporc també va ressaltar que la nova realitat econòmica mundial s’ha reflectit en la internacionalització del sector, que ha vist com el 2016, per primera vegada a la història, un país extraeuropeu com és la Xina s’ha convertit en el primer mercat exterior per volum, al concentrar una mica més del 20% de les exportacions.

La Unió Europea (UE) continua sent el principal mercat, amb França com a primer en facturació, amb 759 milions.

tracking