SEGRE

EMPRESES PROJECTES

Aragó agilitzarà els tràmits per a BonÀrea Agrupa

Declara la seua inversió de 400 milions a Épila d’interès autonòmic || Impuls preferent de les administracions

Moment de la firma del president aragonès i el de BonÀrea.

Moment de la firma del president aragonès i el de BonÀrea.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Aragó ha declarat d’interès autonòmic la inversió de 400 milions d’euros anunciada per BonÀrea Agrupa (nova denominació de la CAG de Guissona) a la localitat saragossana d’Épila per a la posada en marxa d’un gran complex carni. La decisió va ser adoptada ahir per l’executiu que lidera Javier Lambán. Aquesta declaració suposa que tots els tràmits administratius vinculats a l’execució i el desenvolupament del projecte tindran un impuls preferent i urgent per part de les administracions públiques aragoneses, la qual cosa inclou l’ajuntament, de manera que es reduiran a la meitat els terminis ordinaris de tràmit en els procediments administratius previstos en la normativa aragonesa, tret dels relatius a la presentació de sol·licituds i recursos, a més d’altres efectes de foment de la inversió.

L’executiu aragonès va recordar que el projecte preveu la creació, quan el nou complex carni estigui a ple rendiment, de 4.000 llocs de treball. En aquesta línia, va apuntar que el projecte de BonÀrea, a més, conflueix amb les polítiques, les mesures i els objectius estratègics del Pla de Govern: impulsar la logística com a sector estratègic, reforçar la indústria agroalimentària i la marca Aragó, a part d’afavorir la vertebració del territori i lluitar contra la despoblació i fomentar el creixement sostenible del sector agroalimentari.

El nou complex carni s’emmarca en el pla de creixement elaborat per la companyia de Guissona

Amb la posada en marxa d’aquest complex carni, com va avançar SEGRE el març de l’any passat, BonÀrea Agrupa complementarà el que té a la localitat de Guissona, conegut com la Closa. El centre lleidatà té capacitat per proveir les noves botigues BonÀrea previstes dins dels cinc propers anys. Més enllà d’aquest termini, tant per capacitat productiva com logística, el grup necessita un segon gran centre de producció en una localització estratègica de cara a l’expansió de les botigues a Aragó, Navarra i nord, Madrid i centre i València. A Épila, tindrà capacitat per proveir milers de punts de venda.

tracking