SEGRE

ECONOMIA CELLERS

Les missions comercials disparen les exportacions lleidatanes de vi

Les vendes als països convidats per la Cambra han augmentat una mitjana del 88% || La Llotja acull la setena edició de les trobades, amb rècord de participants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les missions comercials inverses que organitza la Cambra de Comerç a Lleida per fomentar l’exportació de vi, com la iniciada ahir amb Hong Kong i Taiwan, han permès disparar les vendes de cellers lleidatans als països implicats. Des de l’inici d’aquests esdeveniments el 2013, l’increment mitjà de les exportacions a aquestes destinacions ha estat del 88%, tot i que es parteix de xifres molt baixes. Segons les dades de la Cambra, l’increment més gran es va produir en les vendes a Corea del Sud, que en només 9 mesos han crescut un 368% (de 17.420 a 81.610 euros). També han augmentat un 118% les vendes als Estats Units des de la missió del 2013 (de 230.790 a 503.930 euros) i també han crescut les exportacions al Canadà, la Xina i el Japó. Cal veure què succeeix amb Rússia, l’últim mercat amb què es va fer una trobada d’aquest tipus el setembre passat.

“És un format que ens funciona molt bé, de moment no hem tingut cap edició en la qual els cellers no hagin trobat clients. Cada vegada tenim més cellers i de més denominacions d’origen i aquesta vegada hem hagut de deixar-ne deu fora perquè ja no podem ampliar-ho més”, va explicar Jordi Quejido, responsable de l’àrea internacional de la Cambra. La setena edició dels International Wine Business Meetings, centrada en dos mercats asiàtics en alça com són Hong Kong i Taiwan, ha batut el rècord de participants amb 29 cellers de 20 denominacions d’origen diferents (incloent totes les catalanes), que intentaran convèncer 12 importadors xinesos de comprar els seus vins. Els vins de l’Estat espanyol són apreciats per la seua bona relació qualitat-preu, malgrat que en aquests països la cultura del vi encara és escassa.

tracking