SEGRE

Mercolleida incrementa els beneficis un 48% el 2016

La llotja lleidatana va obtenir l’any passat un resultat positiu de prop de 69.000 euros

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercolleida ha obtingut uns beneficis de 68.911 euros l’any 2016, xifra que suposa un increment del 48% respecte l’any anterior, quan el superàvit va ser de 46.460 euros. L’alcalde de Lleida i president de la llotja agropecuària, Àngel Ros, ha afirmat aquest dijous que és el resultat positiu més elevat registrat fins ara i que està vinculat al control i a una disminució de la despesa.

En aquest sentit, és la primera vegada que creixen els ingressos procedents del mercat, després de cinc anys de baixada.

Mercolleida compta amb 642 usuaris, entre ramaders i industrials de diferents sectors, als quals la llotja subministra informació dels mercats agrícoles i ramaders. Ros ha especificat que l’evolució dels mitjans electrònics havia derivat en un descens de les subscripcions, que ara s’han aconseguit mantenir i, fins i tot, pujar lleugerament.

A més de la venda d’informació dels mercats, l’altre gran bloc d’activitat a Mercolleida és el lloguer d’espais. Aquesta segona línia de negoci ha representat uns ingressos de 288.986 euros. Els tres grans espais de lloguer són l’edifici de Mercolleida, que aporta un 51% dels ingressos; l’Àgora, que són part les oficines de la Llotja, amb un 39%, i l’aparcament, amb un 9%.

En el Consell d’Administració de la llotja agropecuària s’ha informat també del correcte funcionament de tots els mercats, amb resultats especialment bons en els del porcí i el vacú.

Ros ha indicat que l’estat espanyol és el primer productor de porcí d’Europa, fet que es reflecteix en l’activitat, i que els industrials i els productors han afrontat l’any amb una situació de benefici, condició que beneficia Lleida. En el mercat boví també hi ha hagut una recuperació de preu, amb un percentatge important d’exportació, i es va consolidant com el mercat de referència de l’estat. Pel que fa al mercat oví, és un sector important de Mercolleida, que també forma el preu, que ha tingut diferents períodes.

Els altres dos grans mercats agrícoles són els farratges, amb un alt nivell d’exportació, i el del cereal, que ha patit una disminució de preus important. Per últim, en el mercat de la fruita dóna preu orientat, tenint en compte que és un mercat en el qual Mercolleida va sent progressivament representatiu.

El conseller delegat de Mercolleida, Francesc Ollé, ha explicat que s’està treballant en el projecte de digitalització de la informació per modernitzar els canals i que els usuaris tinguin accés a una informació “més a mida”.

El consell d'administració de Mercolleida aquest dijous.

Mercolleida incrementa els beneficis un 48% el 2016Ajuntament de Lleida

tracking