SEGRE

Agricultura crea tres circumscripcions econòmiques per al sector de la fruita a Catalunya

Es tracta de les primeres que es creen a tot l’Estat

La consellera Serret, aquest dimecres al Parlament.

Agricultura crea tres circumscripcions econòmiques per al sector de la fruita a CatalunyaGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Agricultura ha resolt l’establiment de 3 circumscripcions econòmiques de fruita dolça a Catalunya, concretament per a la pera, la poma i el préssec i la nectarina. Així ho ha anunciat la consellera Meritxell Serret aquest dimecres, en resposta a la pregunta del grup parlamentari del PSC sobre les crisis de preus que afecten als productors d'aliments.

Segons el Govern, la circumscripció econòmica és un dels instruments que ha de permetre la millora de la comercialització de la fruita dolça, ja que es permetrà establir normes, acordades pel sector i d’obligat compliment, sobre les característiques del producte que va al mercat, fet que permetrà incidir en la regulació del mercat per prevenir crisis de preus i poder actuar i minimitzar-ne els efectes, en cas que es produeixin.

La tramitació de la circumscripció econòmica és un dels compromisos assumits pel Departament d’Agricultura i el conjunt del sector, en el marc de la Taula Sectorial de la Fruita Dolça, per a millorar el funcionament i la transparència dels mercats.

La sol·licitud va ser presentada per AFRUCAT, l’Associació catalana de les empreses productores i comercialitzadores de fruita, que agrupa a través de les 44 organitzacions de productors sòcies prop del 60% de la producció de fruita dolça catalana.

Les circumscripcions econòmiques per al sector de la fruita a Catalunya són les primeres que s’aproven a tot l’Estat, per la qual cosa la consellera ha subratllat que el Govern “estem sent pioners en moltes mesures, pel que fa la circumscripció econòmica, som els primers a tirar-la endavant i estem sent també pioners en les taules de bones pràctiques comercials”.

tracking