SEGRE

EMPRESES

El grup aragonès Jorge pren el control de l'escorxador de Mollerussa

Un dels grans del sector, preveu invertir en les instal·lacions del Pla d’Urgell || És amo també de Proteínas y Derivados, amb planta a Ribera d’Ondara

Imatge de l’escorxador de Mollerussa presa ahir.

Imatge de l’escorxador de Mollerussa presa ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grupo Jorge ha pres el control de l’escorxador de Mollerussa i preveu emprendre inversions a les instal·lacions del Pla d’Urgell per incrementar-ne l’activitat, segons van explicar ahir fonts del sector. El grup carni aragonès ja comptava anteriorment amb interessos a Lleida, ja que és amo de l’empresa Proteínas y Derivados, amb una planta a Ribera d’Ondara.

L’operació s’ha tirat endavant després que Cárnicas Solà, fins ara l’amo al cent per cent de les instal·lacions, subscrigués un acord de col·laboració comercial amb el Grupo Jorge fa pràcticament un any, com va publicar SEGRE. Solà va arribar el 2011 a un acord amb l’ICF per adquirir l’escorxador fent-se càrrec d’un crèdit de cinc milions d’euros que tenia llavors Cárnicas Vilaró, companyia que en aquell moment es trobava en concurs de creditors. El 2012 va reobrir com a Cárnicas Solà i des d’aleshores ha invertit vint milions d’euros.

És un dels líders del sector porcí, amb interessos també en les energies renovables

Ara, el Grupo Jorge aposta per reforçar l’escorxador amb vista a un increment de la producció. Fa un any, es trobava només a un 40 per cent de la seua capacitat, amb un sacrifici d’uns 4.000 porcs diaris. En l’actualitat, segons van explicar fonts sindicals, dóna feina a un centenar de treballadors.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va apuntar que, després de l’operació empresarial, s’han posat en contacte amb l’ajuntament i aposten per reforçar la seua activitat i convertir-lo en un escorxador de referència, més fins i tot del que és en aquests moments. Va destacar que es tracta d’una operació en positiu i va remarcar que compta amb aspectes molt atractius, com la seua situació estratègica, amb un volum important de producció de porcs al Pla de Lleida i ben comunicat.

El Grupo Jorge és un gran exportador a mercats com la Xina. Té escorxadors a Zuera, on també posseeix sala d’especejament, i Santa Eugènia de Berga, a banda del de Mollerussa, que denomina The Fortune Pig. També té empreses que produeixen i venen pernils, igual com productes secundaris, explota granges de porcí i fabrica pinsos, té una firma de refrigeració industrial, transport de vehicles de temperatura controlada i de bestiar en viu, comercialització de productes zoosanitaris, a més de tractament tèrmic de subproductes en la citada Proteínas y Derivados. També té empreses energètiques renovables i de cogeneració, forestals i d’enginyeria.

tracking