SEGRE

Augmentar la bioseguretat i garantir el benestar animal, claus per al futur del sector porcí

Uns 700 professionals participen al congrés Porciforum a Lleida, que ha estat inaugurat per la consellera Meritxell Serret

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector porcí és un dels principals motors econòmics de la demarcació de Lleida. Per aquest motiu cal treballar per garantir que els ramaders no abandonin les explotacions i això passa, també, per obrir nous mercats exteriors. Aquesta és una de les conclusions del congrés Porciforum, que ha aplegat a la Llotja uns 700 professionals, sobretot veterinaris. El certamen se celebra paral·lelament a Nutriforum, que ha reunit uns 400 participants més.

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha estat l’encarregada d’inaugurar Porciforum, un congrés dedicat al sector porcí que se celebra per segon any consecutiu a Lleida. El futur del sector, segons ha dit Serret, passa per augmentar la bioseguretat i garantir la sanitat i el benestar animal, ja que són els aspectes que permeten obrir a nous mercats

En aquest sentit, el departament d’Agricultura, a demanda del Ministeri, està duent a terme una enquesta entre tots les explotacions porcines catalanes per saber les possibles mancances i corregir-les.

Per la seva banda, el congrés Nutriforum ha aplegat a uns 400 professionals, entre fabricants de pinso, veterinaris i tècnics, per debatre sobre la nutrició animal, que cada cop és més important de cara a la competitivitat del sector ramader.

La Llotja ha acollit aquest dijous el congrés Porciforum.

PorciforumÒscar Mirón

La consellera Serret, a la dreta de la imatge, amb la resta d'autoritats en la inauguració de Porciforum.

Autoritats a PorciforumÒscar Mirón

Assistents a Porciforum aquest dijous a la Llotja de Lleida.

Augmentar la bioseguretat i garantir el benestar animal, claus per al futur del sector porcíLa Llotja

tracking