SEGRE

INSERCIÓ INICIATIVES

Feina en firmes de la Segarra i l’Urgell a 80 persones vulnerables

D’elles, 58 tenien algun tipus de discapacitat i ho va aconseguir l’Associació Alba a través del seu projecte Enfoc || Trobada de 120 empresaris de les dos comarques

Un moment de la trobada d’empresaris organitzada ahir per l’Associació Alba.

Un moment de la trobada d’empresaris organitzada ahir per l’Associació Alba.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Alba de Tàrrega, a través del projecte Enfoc, en el qual col·labora el programa Incorpora de l’Obra Social La Caixa, va aconseguir l’any passat inserir laboralment un total de 80 persones en risc d’exclusió social, de les quals 58 tenen algun tipus de discapacitat, en empreses de l’Urgell i la Segarra. La directora d’Alba, Maite Trepat, va explicar que “des que estem oberts a tots els col·lectius en risc d’exclusió social, el nivell d’inserció ha augmentat considerablement”. Trepat va dir que el repte és “arribar a tot el territori”, per la qual cosa va valorar l’ampliació dels punts d’atenció d’Enfoc a Agramunt, Bellpuig i Cervera. De fet, ahir va tenir lloc l’acte de firma del nou conveni, al qual va assistir el president d’Alba, Carles de Ahumada; Jaume Farré, director d’Integració Sociolaboral de l’Obra Social La Caixa, i els alcaldes de Bellpuig, Salvador Bonjoch, i Cervera, Ramon Royes. Va excusar la seua assistència Bernat Solé, d’Agramunt. Tant Bonjoch com Royes es van mostrar satisfets pel conveni, que permetrà generar noves oportunitats laborals als seus municipis.

Després de la firma, es va celebrar la Trobada d’Empresaris de l’Urgell i la Segarra, a la qual van assistir més de 120 empresaris i en què el periodista Albert Om va oferir una xarrada sobre què pot aprendre un empresari d’un periodista. Om va aportar els seus coneixements després de trenta anys d’experiència en el camp de la comunicació. Va dir que “els empresaris necessiten tenir capacitat d’empatia, saber posar-se a la pell de l’altre, que darrere d’un treballador hi ha una persona i que darrere cada persona existeix una història”. Om va afegir que “sobretot fa falta que tinguin il·lusió per treballar”. En la trobada, que es va celebrar a la sala d’actes de l’edifici d’Infraestructures, l’Associació Alba també va donar a conèixer tres casos d’èxit d’inserció laboral de persones en risc d’exclusió, concretament de les empreses Fem Cadena, la residència centre de dia Sant Pere Claver de Verdú i l’Hospital Arnau de Vilanova. Finalment, l’entitat va explicar els serveis que ofereix des d’Enfoc, el programa de formació i inserció de l’entitat.

tracking