SEGRE

LABORAL DRETS

Amenaça d'aturada en escorxadors d'aus i conills pel conveni salarial

Les negociacions estan bloquejades i estudien convocar vagues per Setmana Santa || Denuncien “precarització laboral” al sector i “intransigència” de la patronal

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

CCOO i UGT amenacen amb vagues en escorxadors d’aus i conills per Setmana Santa a causa del bloqueig en la negociació del conveni amb la patronal, a la qual acusen de mantenir una postura intransigent. Els sindicats demanen una pujada de salaris d’acord amb l’IPC, i no la del 0,5% que els ofereix la patronal a canvi de l’eliminació del conveni d’antiguitat. Asseguren que el plus per antiguitat suposa entre el 30 i el 40% del sou de molts dels treballadors, i arriba al 50% en alguns casos. Aquest complement salarial es troba congelat des de l’any 2013, i havia de tornar a aplicar-se a partir de l’1 de gener del 2017, cosa que no ha succeït. Això ha suposat la pèrdua d’entre 2.000 i 4.000 euros anuals per als treballadors, xifra que augmentarà si es manté aquesta situació.

Segons els sindicats, a Lleida són al voltant de 1.000 els treballadors del sector. Els sindicats reclamen també la limitació de les “falses cooperatives” i els “falsos autònoms”, pràctica que està molt estesa a Catalunya, i que porta els treballadors que en formen part a treballar amb condicions laborals per sota de les estipulades al conveni, afirmen. Posen com a exemple Milsa, del grup Vall Companys, que dels 425 treballadors només 53 són plantilla de l’empresa en si, i cobren d’acord amb el conveni. Per això els sindicats ja han presentat més de catorze denúncies a aquesta companyia.

A l’assemblea celebrada ahir a Lleida en què van participar representants estatals, els dos sindicats van acordar que a partir de la setmana que ve denunciaran davant del Tribunal Laboral de Catalunya totes les empreses que incompleixin el conveni, al voltant d’unes quaranta, i a més, denunciaran davant de la Inspecció de Treball que s’incompleix el conveni i convocaran vagues per als primers dies de Setmana Santa.

A Lleida són una desena les empreses involucrades, entre les quals hi ha Vall Companys i Sada, la segona més gran segons van explicar els sindicats. En aquests no s’inclou els treballadors del Grup Alimentari Guissona, que aplica el conveni general d’indústries càrnies.

L’assemblea d’ahir en la qual van participar representants estatals i locals de CCOO i UGT.

L’assemblea d’ahir en la qual van participar representants estatals i locals de CCOO i UGT.

tracking