SEGRE

AGRICULTURA MINISTERI

Indulleida podrà optar a un pla d'ajuts de 256 milions d'euros

Al ser reconeguda pel ministeri com a Entitat Associativa Prioritària || Distinció que tan sols tenen cinc organitzacions més del sector cooperatiu estatal

Indulleida inverteix 2,4 milions en una planta per a biomassa vegetal

Indulleida inverteix 2,4 milions en una planta per a biomassa vegetal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Indulleida ha estat reconeguda pel ministeri d’Agricultura com a Entitat Associativa Prioritària (EAP), qualificació que proporciona a l’empresa accés a un programa d’ajuts públics de més de 256 milions d’euros per al període 2014-2020.

Les partides van destinades a mesures que tendeixen a la integració associativa en el marc del Programa Nacional de Desenvolupament Rural (PNRD). Amb el reconeixement d’Indulleida, el sector cooperatiu disposa en l’actualitat de cinc entitats associatives prioritàries més: EA Group, DCOOP, AN, Oviaragón i Ibérico de Comercialización.

La transformadora de fruita d’Alguaire exporta en l’actualitat a un total de seixanta països diferents

El president d’Indulleida, Josep Maria Vendrell; el vicepresident, Jaume Gené; el conseller i president de Zufrisa, Ramon Brualla, i el director general d’Indulleida, Marià Sorribas, van assistir ahir a l’acte de reconeixement oficial amb la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, a Madrid.

En aquest sentit, Josep Maria Vendrell va destacar el treball d’Indulleida “per millorar la renda dels agricultors que configuren cadascun dels seus accionistes, majoritàriament cooperatives i altres organitzacions de productors. Buscant sempre millores que es tradueixin en un benefici directe per aquests”. Vendrell també va indicar “la necessitat d’implementar ajuts directes als agricultors de base de les entitats que s’integrin a les EAP”.

Les convocatòries corresponents al 2017 per al foment de la integració associativa dins del PNDR ja estan en marxa. En relació amb la convocatòria d’inversions per a les EAP, es comptarà amb més de divuit milions d’euros de despesa pública total per al 2017 i més de setze milions d’euros de cara al 2018, amb un límit d’ajuda màxim per projecte d’inversió de cinc milions.

Per la seua banda, les convocatòries d’ajuts per a accions de formació i per a activitats de demostració i informació relacionades amb l’activitat de les EAP superaran els 400.000 euros per a cadascuna l’any 2017. En relació amb les mesures de cooperació per projectes de subministrament sostenible de biomassa i pràctiques mediambientals en curs, superaran els 200.000 euros el 2017 en el seu conjunt.

Indulleida exporta a seixanta països i està reconeguda per la Unió Europea com a Associació Transnacional d’Organitzacions de Productors. En el programa d’Entitat Associativa Prioritària, ja s’han incorporat, de forma voluntària, 1.376 agricultors a través de les seues cooperatives de primer i segon grau, i entitats mercantils a Catalunya, Aragó, Navarra, la Rioja i Extremadura.

La figura de les entitats associatives prioritàries, juntament amb el Pla Estatal d’Integració Associativa, constitueixen les dos principals eines, establertes per l’esmentada llei per afavorir l’impuls i foment de la integració de les cooperatives agroalimentàries, contribuint a la competitivitat, redimensionament, modernització i internacionalització d’aquestes.

tracking