SEGRE

AGRICULTURA METEOROLOGIA

Floració avançada en les pereres pel bon temps

Especialment en blanquilla, gairebé al complet || Això provoca un risc alt de danys en els cultius davant de possibles gelades

Imatge de pereres de blanquilla en floració en una finca d’Ivars d’Urgell.

Imatge de pereres de blanquilla en floració en una finca d’Ivars d’Urgell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les altes temperatures que s’han anat registrant al llarg de les darreres setmanes, sobretot en aquestes últimes jornades de l’estació, han provocat un avançament de la floració de pereres a les comarques productores com les del Segrià i el Pla, la qual cosa multiplica una vegada més el risc de greus pèrdues per possibles gelades primaverals.

En moltes zones es pot apreciar la floració del 100% de pereres de la varietat blanquilla i d’entre el 10 i el 15% de pereres conference.

Així mateix, altres arbres, com les pomeres, podrien florir si segueixen aquestes altes temperatures. Els experts afirmen que la floració s’ha avançat uns dies al que estava previst i contrasta amb el retard escaigut l’any passat, al voltant d’una setmana, a causa de les baixes temperatures regnants fa dotze mesos. Alguns agricultors, davant d’aquestes altes temperatures, s’han afanyat a iniciar els tractaments als fruiters per al bon quallat dels fruits.

Alguns productors no esperen, tanmateix, problemes per aquest avançament de la floració, ja que en altres campanyes va ser molt més anticipat.

Tanmateix, van reconèixer que el risc que unes fortes gelades primaverals els facin malbé una bona part de la collita sempre és present.

tracking