SEGRE

El Govern rebaixarà la previsió d'atur per a aquest any per sota del 17%

De Guindos avança que el quadre macroeconòmic inclourà una projecció de creixement del 2,5%

Oficina del SOC a Lleida

L'atur registrat a Lleida puja en 154 persones el generSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha avançat aquest dimarts que el Govern preveu que la taxa d’atur tanqui l’any per sota del 17%, quan l’anterior quadre macroeconòmic estimava un 17,6 %.

La taxa d’atur tancarà així el 2017 "clarament per sota del 17 %", ha assegurat De Guindos durant la seua intervenció en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press.

Aquesta dada s’inclourà en l’actualització del quadre macroeconòmic que el Govern aprovarà aquest divendres al juntament amb el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat de 2017.

Malgrat aquesta rebaixa, la taxa és "inacceptable", segons el ministre, i "queda molt per fer" perquè fins i tot hi ha una part important d’atur de llarga durada que és "especialment difícil" de combatre.

La rebaixa de l’atur s’ha produït, segons el ministre, gràcies a la reforma laboral que "ningú assenyat canviaria".

El quadre inclourà també una previsió de creixement d’ús, mesurada amb l’enquesta de població activa (EPA), de "més de mig milió de persones" en el quart trimestre davant el mateix període del 2016.

De Guindos ha indicat que el quadre macroeconòmic inclourà una projecció de creixement del 2,5 %, igual que en les previsions de desembre de l’any passat, una estimació "molt prudent" segons el ministre.

Aquest creixement serà equilibrat, amb aportació tant de la demanda domèstica com del sector exterior, que sumarà una aportació "entorn de quatre dècimes" i un superàvit de la balança de pagaments per compte corrent del voltant del 2 %.

De Guindos ha destacat que l’economia espanyola ha recuperat el nivell de renda anterior a la crisi, però que s’emmarca en un entorn de "riscos" de proteccionisme, especialment als Estats Units i el Regne Unit.

Respecte a Europa, ha advocat per avançar en la coordinació de la política econòmica amb l’objectiu d’harmonitzar les divergències en la competitivitat dels països.

tracking