SEGRE

EMPRESES

El preu del sòl per a BonÀrea a Épila no ha de superar l'euro metre quadrat

Segons el conveni subscrit entre el Govern d’Aragó, l’ajuntament i l’empresa || Preveu també millores viàries amb rotondes i disponibilitat d’aigua

Moment de la firma del conveni el passat mes de febrer a Saragossa.

Moment de la firma del conveni el passat mes de febrer a Saragossa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El preu del sòl necessari per al macrocomplex que BonÀrea Agrupa (nova denominació de la CAG de Guissona) a Épila no hauria de superar l’euro per metre quadrat, segons consta al conveni subscrit per la companyia, el Govern d’Aragó i l’ajuntament de la localitat saragossana.

Entre els punts del conveni per al complex carni que preveu una inversió de 400 milions d’euros i la generació de 4.000 llocs de treball s’inclou, per part de l’administració aragonesa, una possible expropiació de terrenys i l’alliberament d’aquests “per preu igual al preu just fixat” més impostos i despeses. Afegeix que “l’esmentat preu just serà assumit per les parts sempre que quedi fixat per sota dels deu mil euros per hectàrea, referit a la superfície total de sòl que hauria d’adquirir-se a tercers, bé en avinença, bé en procés expropiatori”.

En cas que superés l’euro per metre quadrat per al conjunt del sòl expropiat, “la qüestió se sotmetrà a la Comissió de Seguiment conforme a la clàusula setena, que acordarà, necessàriament per acord unànime de les parts, el que sigui procedent respecte a la continuació del Projecte”.

L’esmentada comissió estarà formada per un màxim de dos representants institucionals de cadascuna de les parts signants.

El projecte preveu a més una sèrie de possibles ajuts públics, entre els quals subvencions de “fins al 100% del cost de formació, segons el tipus d’ocupació que es creï”. També s’al·ludeix a connexions elèctriques amb la potència necessària, fibra òptica o proveïment i abocament d’aigua.

En aquest últim capítol, l’ajuntament assumeix cedir “els drets corresponents a les 180 hectàrees de regadiu de la Comunitat d’Épila, equivalents a 5,5 milions de metres cúbics d’aigua, o articular altres fórmules adequades [...] que garanteixin la disponibilitat dels esmentats cabals”.

S’apunta una possible reserva d’un milió de metres cúbics del proveïment del pantà de Yesa o l’aprofitament de dos pous que es construiran a la finca del projecte i, si fos necessari, els aprofitaments d’uns altres dos pous.

tracking