SEGRE

TECNOLOGíA

El "núvol" i la intel·ligència artificial, claus en la transformació digital

Les dades són "el nou petroli" d’aquesta nova "revolució industrial", segons la presidenta de Microsoft Espanya

La

La "núvol" i la intel·ligència artificial, claus en la transformació digital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis al núvol i la intel·ligència artificial són claus perquè les empreses aconsegueixin la transformació digital, segons han coincidit a assenyalar la presidenta de Microsoft Espanya, Pilar López, i el director comercial digital de Telefónica, Mariano de Beer, al Forbes Summit 2017.

López ha afirmat que les dades són "el nou petroli" d’aquesta revolució i que tindran "un avantatge competitiu" aquelles empreses capaces de combinar-los.

La presidenta de Microsoft Espanya ha assenyalat que els serveis al núvol són claus en aquesta "revolució industrial", ja que permeten a les empreses relacionar-se de forma diferent amb el client.

De Beer ha apuntat a la ciberseguretat com un altre dels factors a tenir molt en compte a l’hora d’abordar la transformació digital.

"És la nostra responsabilitat velar per la seguretat de les dades dels nostres clients, ja que són les seues dades, no de Telefónica", ha dit.

De Beer ha afirmat que és el client qui ha d’elegir com utilitzar aquestes dades.

López ha indicat que la intel·ligència artificial no ve per "substituir l’ésser humà", sinó que la seua tasca és "potenciar-lo".

"El cotxe autònom és un exemple d’intel·ligència artificial, ja que permet més gran seguretat i més temps per fer altres coses, amb la consegüent millora de la productivitat", ha manifestat.

De Beer ha afirmat que s’avança cap a un món "multidispositiu", en el que "hi haurà pantalles des del cotxe fins la nevera", sempre que "la gent confiï en aquestes tecnologies".

tracking