SEGRE

RAMADERIA JORNADES

Nous productes lactis, la recepta d’Agricultura per sortir de la crisi

La conselleria defensa la necessitat d’aconseguir valor afegit del producte i la internacionalització || “És difícil ser competitiu venent tan sols llet líquida”

La jornada va organitzar-la el Govern a l’Escola de Capacitació Agrària de Bellestar.

La jornada va organitzar-la el Govern a l’Escola de Capacitació Agrària de Bellestar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La millora del sector lacti passa, sens dubte, per sortir a l’exterior, però per fer-ho és necessari abans innovar i donar valor afegit als productes. És un dels principals missatges que ahir va traslladar el Govern als assistents a la jornada tècnica sobre Millora de l’eficiència del sector lacti, que el departament d’Agricultura de la Generalitat va organitzar a l’Escola de Capacitació Agrària de Bellestar, a l’Alt Urgell.

“El sector lacti té un llarg recorregut per fer en matèria d’innovació i d’internacionalització, cal buscar productes nous per treure al mercat que aportin, per exemple, més vida útil.” Així ho va dir el subdirector general de Ramaderia de la Generalitat, Joaquim Xifra, que va parlar també de la promoció i la comercialització dels productes. “A Catalunya tenim un producte molt bàsic, que és el de la llet fresca, però és necessari crear més valor afegit. És difícil ser competitiu venent un producte tan bàsic com és la llet fresca, per això és necessari millorar-lo buscant valor afegit”, va opinar.

La conselleria defensa davant dels ramaders la diversificació per aconseguir valor afegit

L’objectiu de la jornada, a la qual van assistir una cinquantena de productors i elaboradors del sector lacti de l’Alt Urgell i de la Cerdanya, era informar de les diferents accions previstes en el Pla d’Acció del Sector Lleter que està elaborant el Govern davant de la crisi de preus que pateix el sector i informar dels sistemes per millorar l’eficiència de les explotacions lleteres i les possibilitats de diversificació com a alternativa per fer-les més viables.

Xifra es va referir, en aquest sentit, a la gestió productiva i a la gestió econòmica de l’explotació amb l’objectiu de fer-les “més competitives”, i va animar a “diversificar per obtenir més valor afegit”.

La presentació de la jornada va anar a càrrec del director dels Serveis Territorials del DARP a Lleida, Ferran de Noguera, que va defensar la necessitat d’elaborar el pla d’acció al sector lacti “que es desenvoluparà a curt termini” com a estratègia “per fer front a la crisi severa que ens vam adonar que patia el sector” i que aprovarà el departament en el transcurs de les properes setmanes.

Catalunya va produir el mes de gener passat un total de 62.984,30 tones de llet, segons l’informe oficial del Fega. Es tracta d’una xifra pràcticament idèntica a la de les mateixes dates de l’any passat, amb 62.950,80 tones de llet produïdes.

tracking