SEGRE

HABITATGE

L’euríbor tancarà el març amb un nou mínim, entorn del -0,110 per cent

Suposarà un estalvi d'uns 53 euros a l'any de mitjana

L’euríbor tancarà el març amb un nou mínim, entorn del -0,110 per cent

L’euríbor tancarà el març amb un nou mínim, entorn del -0,110 per centEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’euríbor a un any -indicador que més s’utilitza a Espanya per calcular la quota de les hipoteques- tancarà el març amb una nova baixada que el situarà entorn del -0,110 %, el que suposa un nou mínim històric i significa que els titulars d’aquests préstecs s’estalviaran uns 53 euros a l’any.

A falta de només dos sessions hàbils perquè acabi el mes i es pugui calcular la dada exacta, que el Banc d’Espanya confirmarà en els propers dies, el març serà el catorzè mes consecutiu que aquest indicador es manté en terreny negatiu.

Durant els vint-i-dos dies hàbils que portem de mes, l’euríbor ha oscil·lat entre el mínim del -0,114 %, marcat el primer dia de març, i un màxim del -0,106 %, registrat el 21 de març.

D’aquesta forma, una hipoteca mitjana de 100.000 euros contractada a un termini de 25 anys amb un diferencial d’un punt percentual sobre l’euríbor que es revisi utilitzant la dada de març, es beneficiarà d’un descompte de 4,4 euros mensuals, a l’any uns 53 euros.

L’evolució de l’euríbor depèn de les pujades o baixades de tipus que aprova el Banc Central Europeu (BCE), que actualment els manté en el mínim històric del 0 %.

Fa poc més d’un any, el febrer de 2016, aquest indicador va tancar per primera vegada en la seua història un mes amb signe negatiu i des d’aleshores ha continuat evolucionant a la baixa.

Davant d’aquest fet inèdit, a Espanya es va obrir un debat sobre si la banca acabaria pagant els clients per les hipoteques, una cosa que diverses entitats es van afanyar a aclarir que mai no ocorrerà, ja que a l’euríbor sempre se li suma un diferencial que decideix cada banc.

A Espanya, el diferencial més baix a què s’ha venut de forma general una hipoteca ha estat de 0,17 punts percentuals, per la qual cosa l’euríbor a un any hauria d’enfonsar-se una mica més que això perquè una vegada aplicat el diferencial, els interessos fossin negatius.

Amb l’indicador en taxes negatives des de fa tants mesos, la banca ha optat per pujar el diferencial que aplica o introduir una clàusula "zero" en les hipoteques a tipus variable, que estableix que l’euríbor mai no podrà baixar del 0 %, mentre s’ha incrementat la venda d’hipoteques a tipus fix.

tracking