SEGRE

AUTOMOCIóN

Toyota revisarà 3 milions de vehicles més pels seus coixins de seguretat defectuosos

D’aquests turismes, 350.000 unitats corresponen a Europa

Toyota revisarà 3 milions de vehicles més pels seus coixins de seguretat defectuosos

Toyota revisarà 3 milions de vehicles més pels seus coixins de seguretat defectuososEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fabricant automobilístic nipó Toyota ha anunciat aquest dijous la crida a revisió de 2,9 milions de vehicles més a tot el món a causa del possible defecte en els seus coixí de seguretat produïts per la firma de la mateixa nacionalitat Takata.

La mesura afectarà a uns 750.000 vehicles comercialitzats al Japó, 650.000 a la Xina, 350.000 a Europa i d’altres 1.160.000 a la resta del món, i entre els models que hauran de passar pels tallers es troben el RAV4, el Yaris, l’Alphard/Vellfire o l’Auris.

La nova crida a revisió té lloc després de les consultes entre Toyota i diverses autoritats reguladores nacionals, i de la investigació duta a terme per l’Administració Nacional per a la Seguretat a la Carretera dels Estats Units (Nhtsa), van confirmar fonts de l’empresa.

No obstant això, en aquest cas la crida no afecta els Estats Units, país on més de 42 milions de vehicles han estat revisats a causa del problema dels coixins de seguretat de Takata.

El fallo dels seus dispositius de seguretat, detectat el 2014, es localitza en els unfladors, concretament en l’encapsulat metàl·lic en el qual s’allotja la bossa d’aire, que pot obrir-se amb massa força i projecta fragments als ocupants.

El defecte ha causat almenys 15 morts a tot el món, onze d’elles als Estats Units, el que ha portat a les autoritats del país nord-americà a aplicar sancions multimilionàries contra Takata.

tracking