SEGRE

EMPRESES

El benefici de bonÀrea Corporació creix un 8% i supera els 47 milions

La facturació de l’antiga CAG assoleix els 1.543 milions el 2016 || Crea 258 nous llocs de treball i les inversions pugen un 8%, fins als 45 milions d’euros

Imatge de la sala d’especejament de porcí al complex carni La Closa de bonÀrea.

Imatge de la sala d’especejament de porcí al complex carni La Closa de bonÀrea.BONÀREA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

BonÀrea Corporació, la nova denominació de la CAG, va facturar l’any passat 1.543 milions d’euros, xifra que representa un increment del 5,5% respecte a l’exercici anterior. El benefici o resultat net va assolir els 47,24 milions (+7,9 per cent) i el cash flow net (beneficis més amortitzacions) es va situar en 84,14 milions (+10,6 per cent), segons les dades facilitades aquest dijous per la corporació amb seu a Guissona.

Davant d’aquestes grans xifres del balanç, la companyia afirma que “consoliden el nostre model de negoci totalment integrat i mantenen el camí inicial de bonÀrea Agrupa de donar suport al sector agrari, de generar llocs de treball, valor afegit a les produccions i accions socials al nostre entorn rural. El nostre atribut de ser directe del camp ha aconseguit superar el milió i mig de tiquets setmanals a les botigues bonÀrea”.

Compta amb 48 estacions de servei i l’última oberta a la província s’ubica a Tàrrega

La principal branca d’activitat de la companyia es troba en la venda directa a través dels establiments propis, que aporten al balanç 699 milions d’euros (+7,6%), després d’un increment en el volum de quilos comercialitzats d’un 8,9%. Va tancar l’any passat amb 450 establiments (263 supermercats i 187 botigues) ubicats a Catalunya, Aragó, Castelló, Madrid, Guadalajara, Andorra, Navarra i La Rioja. En aquestes dos últimes comunitats ha començat a implantar-se.

Altres canals de distribució (majorista, cash & carry, horeca, industrial i exportació) van assolir els 179 milions, una xifra similar a la que es va arribar l’any 2015.

L’any passat van destinar 45 milions d’euros a noves inversions (+8%). BonÀrea Corporació destaca la modernització de diferents línies del complex carni La Closa de Guissona, a més de les inversions dirigides a l’obertura de divuit nous supermercats i a trasllats o ampliacions de divuit més. Per donar servei a compradors a través d’internet ha instal·lat setze nous box online, consignes per poder recollir amb cotxe les comandes.

En el capítol d’ocupació, destaca la creació de 258 nous llocs de treball, amb la qual cosa la plantilla directa i subcontractada ascendeix a 4.456 persones. Actualment, en tot el conjunt d’empreses que conformen bonÀrea Agrupa, hi treballen 4.825 persones. A més a més, 4.000 agricultors i ramaders fan el primer cicle productiu i 1.800 dependents tanquen el cicle mitjançant la venda directa al client final a través dels establiments franquiciats.

La cooperativa

  • Vendes. BonÀrea Cooperativa, nova denominació de la cooperativa Agropecuària de Guissona, que porta a terme totes les activitats avícoles i ramaderes d’engreix i criança d’animals i subministra l’esmentat bestiar a bonÀrea Corporació per a la posterior transformació i distribució, va tancar l’exercici 2016 amb un volum de vendes de 261 milions d’euros, amb un increment del 0,4% sobre el 2015. Va invertir 2,7 milions.
  • Benefici. El resultat net va assolir els 4,7 milions (+0,5%) i la generació de recursos o cash flow va créixer el 2,8% i va tancar en 5,5 milions. La plantilla té 182 treballadors.
  • Producció. Els socis van produir 34 milions de pollastres, 1,6 milions de galls dindis, 3 milions de guatlles, 38 milions de dotzenes d’ous de consum, 743.000 porcs d’engreix i 51.000 vedells. La corporació va destacar ahir que permet la rendibilitat de l’activitat ramadera i la comercialització directa.

Les gasolineres aporten 258 milions i el pinso, 339 Dos de les principals línies de negoci de bonÀrea Corporació, a banda de l’alimentària, són les d’enginyeria i energia, d’una banda, i la de pinsos, per una altra. La primera ha aportat al balanç 258 milions d’euros, amb un creixement del 5 per cent. Destaquen en especial les vendes de la xarxa de 48 gasolineres, amb 302 milions de litres comercialitzats (+18 per cent). La seua cadena d’estacions de servei s’ha mantingut, segons dades del ministeri d’Indústria, entre les més barates de l’Estat. L’any passat es van inaugurar dos noves gasolineres, ubicades a Tàrrega i Vila-real (Castelló).  Així mateix, la producció de les deu fàbriques de pinsos es va situar l’any passat en els 1,28 milions de tones (+6,3 per cent). Les vendes en el capítol de sanitat animal i serveis agropecuaris van representar 22 milions d’euros més, xifra que representa un descens del 13 per cent, atribuïble a la caiguda de preus. Amb tot, nonÀrea Corporació va explicar ahir que continuen creixent els serveis d’assessorament i gestió agrària als pagesos. BonÀrea ha firmat recentment amb la Diputació General d’Aragó un conveni pel qual preveu invertir 400 milions a Épila per instal·lar un nou complex carni a imatge de La Closa per proveir el seu creixement.

tracking