SEGRE

LABORAL CONFLICTE

Denúncia a escorxadors d’aus i conills per la vaga

CCOO diu que les empreses preveuen tancar i fer recuperar hores a la plantilla || Convocada per dimarts i dimecres

Assemblea celebrada al març a Lleida prèvia a la convocatòria de la vaga.

Assemblea celebrada al març a Lleida prèvia a la convocatòria de la vaga.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

CCOO d’Indústria de Catalunya va presentar ahir una denúncia a la Inspecció de Treball per una presumpta vulneració del dret de vaga al sector d’escorxadors d’aus i conills. El sindicat assegura que les grans empreses del sector plantegen tancar els centres de treball els dies 11 i 12 d’abril, coincidint amb la vaga convocada, i que els treballadors recuperin aquestes dos jornades laborals a posteriori, “coaccionant d’aquesta manera el dret dels treballadors a anar a la vaga”.

El sindicat adverteix a les empreses que emprendrà “les accions oportunes” davant d’aquesta “vulneració flagrant d’un dret fonamental”, i fan una crida al conjunt de treballadors del sector d’escorxadors d’aus i conills de Catalunya “a secundar la vaga convocada per exigir unes condicions laborals dignes”, i “no allargar la jornada ordinària de treball, com a mesura de protesta davant de la precarització que pateix el sector”.

Estan convocats a la vaga un miler de treballadors d’una desena d’empreses

CCOO i UGT han convocat aquesta vaga sectorial al conjunt de l’Estat davant del “bloqueig” de les negociacions del conveni sectorial “per part de la patronal”, que segons aquests dos sindicats “pretén congelar els salaris, eliminar l’antiguitat i la flexibilitat, incrementar la jornada laboral i continuar externalitzant plantilles”.

Per als dos sindicats majoritaris, aquestes propostes patronals “són del tot inacceptables, ja que precaritzen encara més les condicions de treball al sector”.

Per la seua part, els sindicats exigeixen a la patronal uns increments salarials “que garanteixin el poder adquisitiu dels treballadors” i “que s’estableixin mecanismes que garanteixin una ocupació estable, evitant la precarietat i l’ús abusiu i massiu de subcontractes i falses cooperatives de treball associat”.

tracking