SEGRE

LABORAL

La patronal catalana admet l'aturada massiva en escorxadors d'aus

Els sindicats qualifiquen de “total” el seguiment a Lleida || Avui acaba la mobilització, a l’espera que es reprenguin les negociacions

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La patronal catalana del sector dels escorxadors d’aus i conills va admetre aquest dimarts que la vaga convocada per aquest dimarts i avui va tenir aquest dimarts una “gran incidència”, sobretot a Lleida. A pesar que ells no formen part de la comissió negociadora, perquè les reunions es porten a nivell estatal, consideren que s’hauria d’haver arribat a un acord abans d’arribar a la vaga, “perquè això no ajuda a atansar postures”.

Per la seua part, tant CCOO com UGT van qualificar d’“èxit” la convocatòria, que finalitza aquesta tarda. Valentín Antúnez, membre de la comissió negociadora del conveni estatal d’escorxadors per CCOO, va assegurar aquest dimarts que fins al moment el seguiment de l’aturada a la província de Lleida “ha estat del 99%, perquè han treballat els serveis mínims acordats”. Va titllar la vaga d’“històrica, perquè tots han parat voluntàriament”. “Milsa està aturada, a l’escorxador de Sada no hi ha entrat ningú, ni n’han sortit pollastres, i el mateix a les altres empreses de la província”, va afegir. Segons va explicar, esperen que el seguiment avui “sigui igual de bo”, ja que aquest dimarts, que era el “dia important”, va ser “un èxit”.

Josep Antón Gómez, responsable de l’àmbit territorial d’Indústria de Lleida de CCOO, va destacar la tranquil·litat amb la qual va transcórrer la jonada d’aquest dimarts, a pesar del petit incident ocorregut a l’empresa Sagra, a Mollerussa. “Hi havia un camió que volia sortir, i no l’hi vam permetre, per la qual cosa els Mossos van haver d’intervenir. Quan ens vam assegurar que no portava càrrega comercial, el vam deixar sortir.” També van secundar les dades de participació a la província de Lleida des d’UGT. Antonio Rodríguez, secretari general del sector d’aquest sindicat, va corroborar que “ha parat tothom” i que s’espera el mateix avui. Rodríguez va matisar que els treballadors del torn de tarda d’avui sí que s’incorporaran als seus llocs de treball, perquè la seua jornada acabarà quan la vaga ja estarà desconvocada.

Amb referència al seguiment de la vaga en l’àmbit de Catalunya, Gómez va assegurar que les aturades a Girona, Tarragona, Lleida i els Vallès va ser del 100%, i també hi va haver un seguiment total al Baix Llobregat, mentre que a la zona de Barcelona va ser del 80%.

Tots dos sindicats van mostrar unitat davant de la situació que travessa el sector i van assegurar que, mentre no s’arribi a un acord amb les empreses i la patronal, continuaran “lluitant per recuperar els drets arrabassats”.

Piquet informatiu ahir al matí organitzat per CCOO i UGT davant de la porta de Sada.

Piquet informatiu ahir al matí organitzat per CCOO i UGT davant de la porta de Sada.ÓSCAR MIRÓN

Piquet informatiu ahir al matí organitzat per CCOO i UGT davant de la porta de Sada.

Piquet informatiu ahir al matí organitzat per CCOO i UGT davant de la porta de Sada.ÓSCAR MIRÓN

tracking