SEGRE

Detecten diferències de fins un 88% en el preu de la llet

Les variacions arriben als 49 cèntims per litre, segons denúncia Facua

Llet donada al Banc dels Aliments.

Detecten diferències de fins un 88% en el preu de la llet entre marquesSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua Consumidors en Acció ha detectat diferències de fins un 87,5% (49 cèntims per litre) en el preu del bric d’un litre de llet de vaca sencera uperitzada (enllaç a la taula comparativa). És el resultat que mostra un estudi comparatiu elaborat per l’associació durant el mes d’abril sobre els preus de divuit marques a sis cadenes de supermercats i hipermercats.

En l’anàlisi, realitzat a Alcampo, Carrefour, Dia, Hipercor, Lidl i Mercadona, es comparen els preus de vint-i-nou productes en envasos de bric o plàstic en mides d’1 litre, 1,2 litres, 1,5 litres i 2,2 litres de llet sencera de vaca uperitzada (UHT), esterilitzada i fresca o conservada en fred.

El preu mitjà per litre de llet sencera uperitzada és de 71 cèntims al bric d’un litre. La marca més cara en aquest tipus d’envàs és President a 1,05 euros el litre si es compra a Hipercor. Després, Únicla a 0,99 euros, a la venda exclusivament al mateix establiment; seguida de Pasqual a 0,89 euros el litre si es compra a Hipercor (0,86 euros si s’adquireix a Carrefour o un cèntim menys, 0,85 euros, si es fa a Dia).

Les marques més econòmiques als envasos de bric d’un litre són Carrefour Discount, a 0,56 euros; Auchan, la marca d’Alcampo, a 0,59 euros el litre; i les marques Milbona, Hisendat y Carrefour, a 0,60 euros, a la venda a Lidl, Mercadona i Carrefour, respectivament.

Després de l’anàlisi duta a terme a l’abril, Facua ha detectat una diferència entre preus per als bric d’un litre de llet sencera UHT de vaca del 87,5% (49 cèntims), des dels 56 cèntims que costa Carrefour Discount fins el preu d’1,05 euros que assoleixen la marca President a Hipercor.

Quant a la varietat uperitzada en envàs de plàstic d’1,5 litres, els preus oscil·len entre els 71 cèntims per litre de la marca Carrefour a l’establiment del mateix nom (1,06 euros la botella) i els 83 cèntims (1,25 euros l’envàs) de la llet Asturiana a Mercadona i la marca Puleva a Carrefour, una diferència de 19 cèntims per litre (17,9%).

Diferències de fins un 64% en funció de l’espai de compra

Fins a un 64,1% oscil·la el preu d’un mateix bric de llet President d’1 litre de llet sencera uperitzada depenent del comerç en el qual es compri. El mateix envàs costa 1,05 euros a Hipercor i 64 cèntims si s’adquireix a Carrefour (41 cèntims de diferència).

Als envasos de plàstic d’1,5 litres del mateix tipus de llet, la variació més gran es troba en Asturiana, amb 7 cèntims de diferència (5,9%) entre els 83 cèntims per litre (1,25 euros per envàs) que costa a Mercadona i els 79 cèntims per litre (1,18 euros per envàs) en comprar-lo a Alcampo.

Les divuit marques analitzades han estat Aliada, Asturiana, Auchan, Carrefour, Carrefour Discount, Celta, Covap, Dia, El Corte Inglés, Hacendado, Larsa, Milbona, Muuu, Pascual, President, Puleva, Rio, Únicla.

tracking