SEGRE

AGRICULTURA

La cooperativa de Maials celebra el seu centenari amb els 760 socis

Té 5.000 hectàrees d’oliveres i 1.750 d’ametllers

La cooperativa de Mailas celebra el seu centenari amb els 760 socis

La cooperativa de Mailas celebra el seu centenari amb els 760 socis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cooperativa de Maials ha celebrat aquest dissabte el seu centenari, un acte emotiu amb el record a tots els que han participat al llarg de la història per convertir-la en una realitat, i mirant al futur. L’entitat compta en l’actualitat amb 760 socis, dels quals uns 500 són productors i la resta col·laboradors. Els agricultors conreen 5.000 hectàrees d’oliveres i d’altres 1.750 d’ametllers, a més de produir un milió de quilos d’ordi anualment. La facturació de l’entitat ronda entre els 6,5 i els 7 milions d’euros i la secció de crèdit té un volum de negoci d’uns 20 milions d’euros.

Entre les autoritats presents en l’acte d’aquest dissabte han estat la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, el president de la Diputació, Joan Reñé, la presidenta del consell del Segrià, Maria José Invernón, i l’alcalde de Maials, David Masot.

La consellera ha destacat que "les cooperatives han estat, són i seran claus per al sector agrari i per a la cohesió econòmica i social del territori". Així mateix, ha destacat el compromís del seu departament amb el sector cooperatiu.

La cooperativa de Maials, com ha recordat el seu president, Josep Segura, va ser una de les primeres en constituir-se a la comarca de les Garrigues i va nàixer gràcies a l’impuls del seu fundador, Eliseu Sales Musté. A la sala de plens de la cooperativa atapeïda, s’han entregat plaques als descendents o als mateixos expresidents de l’entitat

tracking