SEGRE

EMPRESA PREVISIONS

La confiança empresarial augmenta a Lleida excepte en la construcció

Les expectatives són superiors a la marxa real dels negocis || L’augment del consum i les exportacions afavoreixen la tendència a l’optimisme econòmic

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les expectatives de les empreses lleidatanes en el primer trimestre del 2017 són positives i se situen a l’alça respecte al seu futur a curt termini, a excepció de les del sector de la construcció. En el sector industrial es tracta del 32%, i del 21% al sector serveis. Al comerç, el percentatge se situa en el 12%, dada molt optimista ja que les xifres reals de la marxa del negoci el situen en el 2%.

Aquestes són les dades obtingudes mitjançant l’enquesta que analitza el clima empresarial realitzada per la Cambra de Comerç de Lleida i que van ser presentades ahir pel seu president, Joan Simó, al costat del secretari general de l’entitat, Josep Ramon París. També van parlar sobre les dades del funcionament real dels negocis i van afirmar que el 64% de les empreses lleidatanes van afirmar que seria estable, un 24% considerava que anava a l’alça i tan sols un 12% se situava en posicions baixes. La dada negativa va arribar de la mà de la construcció, l’únic amb un saldo negatiu, del 5,1%.

En comparació amb l’any 2015, els dirigents de la Cambra consideren que les xifres mostren una important recuperació després de la baixada soferta en el tercer trimestre de l’esmentat any. En relació amb Catalunya, París va explicar que a tots els sectors tant l’evolució respecte al trimestre anterior com les expectatives per al pròxim són més positives que a Lleida. L’única excepció és la indústria, especialment l’agroalimentària, que mostra un resultat lleugerament superior a les comarques de Ponent.

Els dos van atribuir aquestes dades al fet que “s’està generant ocupació”, cosa que implica un augment de la demanda interna de productes a més de les exportacions lleidatanes, que van créixer un 14%. Juntament amb aquestes dades van presentar també la balança comercial de l’any 2016, que se situa una vegada més en màxims històrics. Van xifrar l’augment en 68,5 milions d’euros respecte a l’any 2015 i van informar que les exportacions a Lleida van suposar 1.945 milions d’euros en els últims 11 anys.

Per la seua part, Esther García, responsable de competitivitat i innovació va parlar sobre el projecte Interreg PirineusMed, atorgat aquest any a la Cambra de Comerç lleidatana l’objectiu del qual és coordinar les accions comercials que es duen a terme al territori transfronterer, per la qual cosa treballen juntament amb la Cambra de Girona, d’Andorra i de Perpinyà, a França, per afavorir la cooperació empresarial.

Joan Simó, president de la Cambra, Josep Ramón París i Esther García, ahir.

Joan Simó, president de la Cambra, Josep Ramón París i Esther García, ahir.LLEONARD DELSHAMS

tracking