SEGRE

Els preus a Lleida van pujar vuit dècimes a l'abril

La inflació interanual es manté en el 2,9% en el conjunt de comarques lleidatanes

Imatge d'arxiu de turistes a la Catedral de la Seu d'Urgell

Els preus a Lleida van pujar vuit dècimes a l'abrilCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus de Consum (IPC) a la demarcació de Lleida va registrar a l’abril una pujada de vuit dècimes respecte al mes anterior, segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En taxa interanual, els preus a Lleida van deixar una taxa de la inflació del 2,9%, la mateixa que al març. Es tracta d’una de les més altes de l’estats espanyol, només superat per Toledo, Sòria i Lleó, i igualada per Girona i Tarragona.

En el conjunt de Catalunya els preus van pujar nou dècimes l’abril respecte al mes anterior, situant la taxa interanual en el 2,8%, tres dècimes més.

En el conjunt de l’Estat espanyol, la pujada de l’IPC davant març va ser de l’1% impulsada pel vestit i calçat amb alces per la nova temporada de primavera-estiu; així com lleure i cultura i hotels, cafès i restaurants per la Setmana Santa.

Els preus van registrar a l’abril una pujada interanual del 2,6 % en el conjunt de l’Estat, tres dècimes més que al març.

Segons ha confirmat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE), amb aquesta pujada -la mateixa de l’indicador avançat- els preus de consum encadenen vuit mesos a l’alça.

Encara que suposa un repunt respecte al 2,3% de març, la dada d’abril està per sota dels increments interanuals del 3% amb què va arrencar l’any.

La Setmana Santa, que l’any passat va caure al març, ha influït en aquesta evolució de la inflació, amb pujades en els grups de lleure i cultura -una alça del 3,4 %- i hotels, cafès i restaurants, amb una taxa del 2 %. També va pujar el grup de habitatge per l’encariment del gas, mentre que es van mantenir més estables els de l’electricitat.

Davant això es van moderar els preus de vestit i calçat, i de transport, mentre que van baixar els dels d’aliments i begudes no alcohòliques per l’abaratiment de les fruites fresques.

tracking