SEGRE

EMPRESES

Alibaba estudia implantar a Barcelona el seu "hub" logístic del Sud d’Europa

Assegura que "hem de facilitar les transaccions a les empreses de la Mediterrània i Espanya podria tenir una posició clau, però no hi ha res decideixo"

Alibaba estudia implantar a Barcelona el seu

Alibaba estudia implantar a Barcelona el seu "hub" logístic del Sud d’EuropaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant del comerç electrònic Alibaba estudia implantar a Barcelona el seu "hub" logístic al Sud d’Europa, han explicat fonts de la companyia, que des de 2013 presta serveis logístics a través de Cainiao.

Aquesta companyia, que el 2015 va firmar un acord amb Correus, utilitza els magatzems de socis a nou països, com els Estats Units, Regne Unit, Alemanya, Austràlia, Japó i Corea del Sud, en els quals s’agrupen, els paquets per al seu posterior tramesa a la Xina.

A més, a començaments de 2016, va engegar centres logístics globals a Hong Kong, Sídney i Melbourne, que ofereixen serveis de tramesa i gestió d’inventari per als comerciants que prefereixen subcontractar aquest tipus de treballs.

"Hem de facilitar les transaccions a les empreses de la Mediterrània i Espanya podria tenir una posició clau, però no hi ha res decideixo", ha assenyalat Efe des d’Alibaba.

Segons la mateixa font, la logística és una part molt important per poder entregar els productes al consumidor en el termini més curt possible.

Cainiao, especialitzada a donar servei a petites i mitjanes empreses, uneix diverses xarxes logístiques preexistents mitjançant una xarxa virtual en línia. Cobreix 224 països i pot ser consultada i gestionada per internet en qualsevol moment per conèixer la situació d’una tramesa.

Correus va firmar el 2015 un acord estratègic amb Cainiao a fi de promoure conjuntament el desenvolupament del comerç electrònic entre la Xina i Espanya, oferint serveis de logística transfronterera d’alta qualitat a les empreses i consumidors.

Els espanyols se situen ja com els segons compradors del món per nombre de comandes, superades tan sols pels nord-americans, a Aliexpress, la plataforma d’Alibaba centrada en la venda internacional de productes xinesos.

A més, Alibaba compta amb Tmall, un centre virtual especialitzat en la venda de marques internacionals a la Xina, i en el qual hi ha presents ensenyes espanyoles com Zara,Mango, Desigual, Springfield, Tous o el Reial Madrid.

tracking