SEGRE

Facua denuncia l'augment de fins el 200% en les tarifes publicitades de fibra òptica

Fibra òptica

Facua denuncia l'augment de fins el 200% en les tarifes publicitades de fibra òpticaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua-Consumidors en Acció ha denunciat sis operadores de telecomunicacions per publicitar els serveis de fibra òptica a un preu molt inferior que realment paga el consumidor que els contracta, que en ocasions és de més d’un 200 % respecte al preu publicitat.

La denúncia, presentada davant de la Direcció General de Consum de la Comunitat de Madrid, s’adreça contra les principals operadores que ofereixen serveis a Espanya: Orange Espagne (Jazztel i Orange), Mas Móvil Telecom 3.0 (MasMóvil), Telefónica d’Espanya (Movistar), Vodafone España (Vodafone-Ono) i Xfera Móviles (Yoigo). L’organització ha detectat fins 35 tarifes diferents de fibra òptica i de fibra òptica més telèfon mòbil en les que aquestes operadores no inclouen la quota de línia que cobren, i que oscil·la entre els 17,40 euros de Movistar i els 22,99 de Jazztel, ha assenyalat aquest dimarts Facua en un comunicat.

Això, segons Facua, "suposa únicament una manera d’enganyar el consumidor" ja que la quota de línia "forma part indissociable del servei ofertat, la prestació de la qual no és possible sense l’abonament de l’esmentada quota." Orange, en les seues tarifes Home, ni tan sols no indica que cal sumar cap quota de línia; en el cas de Jazztel i MasMóvil, només assenyalen que als preus que ofereixen cal afegir la quota de línia -amb una tipografia molt més petita-, però sense especificar la quantia.

Per la seua part, Movistar, Vodafone-Ono i Yoigo aclareixen en la seua publicitat que als preus ofertats cal sumar una quantitat corresponent a la quota de línia, encara que igualment amb caràcters molt més petits.

Aquesta quota de línia, segons l’organització de consumidors, tenia sentit quan les operadores oferien internet a través de les xarxes de coure; tanmateix, la fibra utilitza una infraestructura independent i no fa falta una línia telefònica ni una quota de línia, per la qual cosa "és una manera artificial d’unflar el preu".

tracking