SEGRE

EMPRESES

OPA d'Atlantia sobre Abertis per crear un colós en autopistes

Operació valorada en 16.341 milions

Imatge d’un dels peatges d’una autopista d’Abertis.

Imatge d’un dels peatges d’una autopista d’Abertis.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La concessionària italiana Atlantia va llançar aquest dilluns una oferta pública d’adquisició (OPA) per adquirir la catalana Abertis, una operació “amistosa” que, si prosperés, crearia un colós líder mundial en el control d’autopistes. Atlantia, propietat de la família Benetton, ofereix 16,5 euros per acció de la catalana en una operació per un valor total de 16.341 milions d’euros.

L’operació necessita, entre altres punts, el beneplàcit dels corresponents organismes estatals, així com l’acceptació de l’oferta per accionistes d’Abertis en el seu conjunt per almenys el 50% més una de les accions a què es dirigeix l’oferta. Si l’operació tira endavant generaria un líder mundial en el control d’autopistes, posició ja ocupada actualment per Abertis, controlada per Criteria Caixa i que gestiona més de 8.600 quilòmetres de vies d’alta capacitat a Europa, Amèrica i Àsia. El nou colós estaria valorat en 36.000 milions d’euros, assoliria un resultat brut d’explotació (Ebitda) de 6.600 milions i controlaria 14.095 quilòmetres d’autopistes a quinze països.

Analitzarà l’oferta que, encara que sigui amistosa, “no vol dir pactada”, segons Criteria Caixa

A Barcelona, on té la seu Abertis, l’empresa va avançar que continuarà desenvolupant “el curs ordinari dels seus negocis” després de l’OPA i va afirmar que el seu consell d’administració no es pronunciarà fins que “legalment sigui preceptiu”. Criteria Caixa analitzarà “amb temps, amb deteniment i sense pressa” l’oferta arribada des d’Itàlia que, encara que sigui de forma amistosa, “no vol dir pactada”.

El matrimoni entre aquests dos colossos de les infraestructures ja es va intentar el 2007, però no va prosperar a causa dels obstacles de les autoritats italianes.

tracking