SEGRE

La Segarra encapçala l'augment de la renda per càpita comarcal

Puja un 3,3%, fins als 14.500 euros per habitant, tot i que les xifres més altes es mantenen a les comarques de muntanya

Renda familiar bruta per habitant

La Segarra encapçala l'augment de la renda per càpita comarcalIdescat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La renda per habitant a Catalunya ha augmentat a 33 comarques i a l’Aran l’any 2014, mentre que a l’any anterior, només va créixer a 7 comarques, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). La Segarra és la comarca catalana que ha registrat un augment de la renda per habitant més elevat el 2014, amb un increment del 3,3%. A l’altre extrem, les comarques que més han disminuït el nivell de renda per habitant se situen a la demarcació de Tarragona: el Montsià (-2,6%), el Priorat (‑1,7%) i el Baix Ebre (-1,2%).

La renda familiar disponible bruta per habitant ha augmentat un 2,1% l’any 2014 al conjunt de Catalunya, d’acord amb la bona marxa encetada per l’economia en aquest període. L’anàlisi dels principals recursos de la renda mostra que els ingressos procedents de la remuneració d’assalariats han augmentat un 1,4%, després de dos anys de descensos.

En canvi, els ingressos procedents de les prestacions socials i l’excedent brut d’explotació han disminuït en relació amb l’any anterior (-1,0% i -1,3%, respectivament).

La renda per càpita per comarques

El Barcelonès continua sent la comarca catalana amb la renda per càpita (el PIB de la comarca dividit entre la seua població) més elevada (amb 18.600 euros) i supera en un 12,8% la mitjana catalana (16.500 euros). A la demarcació de Lleida, la renda més alta es troba a l’Alta Ribagorça (15.300 euros), seguida d'altres comarques de muntanya com el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà (14.700 euros) i l’Aran (4.200 euros).

La comarca lleidatana amb una renda per càpita més baixa és l'Alt Urgell (13.000 euros), seguida de la Noguera (13.600)

Consulta en PDF el llistat de la renda comarcal per habitant

tracking