SEGRE

AGRICULTURA FINANÇAMENT

Llum verda del Parlament al fons de seccions de crèdit

Aprovada la llei per unanimitat i JxSí afirma que és una “estructura d’Estat” || Lleida té un total de 26 seccions

Membres del Govern i de la ponència que ha elaborat la llei.

Membres del Govern i de la ponència que ha elaborat la llei.PARLAMENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament va aprovar ahir per unanimitat el projecte de llei que crea un fons per finançar la liquidació de seccions de crèdit de cooperatives agràries. L’objectiu és assegurar el bon funcionament de les seccions de crèdit i la protecció del cooperativista per evitar casos com la fallida de la cooperativa de l’Aldea. El juny del 2016, el Parlament ja va aprovar un decret llei, però les reticències d’una part del sector es van traduir en la posterior tramitació com a projecte de llei.

La normativa introdueix noves mesures per millorar la transparència i reforçar la professionalitat dels òrgans d’administració i direcció. El fons que crea la llei es vehicularà a través d’una cooperativa de segon grau integrada per les cooperatives amb secció de crèdit.

L’Associació de Seccions de Crèdit valora que el sector tingui “un marc definitiu” transparent

Té com a finalitat donar estabilitat al sector, fer sostenible l’activitat productiva futura i protegir els socis. Aquest projecte també introdueix noves mesures per tal de millorar la transparència, reforçar la professionalitat dels òrgans d’administració i direcció i augmentar la coordinació entre l’administració i els auditors d’aquestes cooperatives.

En aquest sentit, el diputat de Junts pel Sí David Bonvehí va assegurar després de la votació en un comunicat que es tracta d’“una estructura d’Estat per al món cooperatiu agrari”.

Per la seua banda, Lluís Roig, president de l’Associació de Seccions de Crèdit (ASC) –cooperativa aglutinadora de les seccions de crèdit catalanes–, considera que l’aprovació d’aquesta llei “tanca tot un procés de debat i atorga un marc definitiu al funcionament de les cooperatives agràries amb secció de crèdit “ja que aporta garanties de transparència, objectivitat i seguretat a l’activitat de les seccions de crèdit”.

A Catalunya, hi ha un total de setanta-una cooperatives agràries amb secció de crèdit que compten amb un volum de dipòsits de 531 milions d’euros. Es concentren a les comarques de Tarragona (43), Lleida (26) i Barcelona (2).

tracking