SEGRE

CAMBRA DE COMERÇ

“Amb la digitalització, les firmes trenquen fronteres”

Trias de Bes destaca l’oportunitat per a les pimes || ‘Nits Cambra’ analitza aquest fenomen com a oportunitat de creixement

El ponent, Fernando Trias de Bes, al centre, al costat del president de la Cambra, Joan Simó.

El ponent, Fernando Trias de Bes, al centre, al costat del president de la Cambra, Joan Simó.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escriptor i economista Fernando Trias de Bes va impartir aquest dijous una conferència al Castell de Gardeny de Lleida en la qual va tractar el tema de la digitalització i com aquesta ajuda les petites empreses a “trencar fronteres”.

En l’acte, Nits Cambra, organitzat per la Cambra de Comerç de Lleida, Trias de Bes va explicar com la digitalització empresarial funciona a dos velocitats segons el sector, i va emfatitzar que gràcies a aquesta les distàncies en el món empresarial ja no són les que eren i “una empresa petita, per exemple d’Oviedo o de Lleida, pot accedir a més oportunitats de negoci que abans”, va explicar.

La Cambra de Comerç de Lleida oferirà un programa per assessorar sobre digitalització

En aquest sentit, el ponent va considerar aquest procés és imprescindible perquè les pimes ampliïn les seues oportunitats de negoci a cost zero i pot ajudar aquest tipus d’empreses o bé a créixer, o bé a ser més flexibles mantenint mida i estructura.

Va voler aclarir també que no és el mateix digitalitzar el procés de producció que el model de negoci. “Si un peixater t’envia un whatsapp cada matí dient-te el peix fresc del dia, no té el negoci digitalitzat”. Respecte als possibles desavantatges, l’economista va assegurar que la digitalització no provocarà la pèrdua de llocs de treball, però sí l’aparició d’altres de nous.

El també escriptor va reconèixer que els migrants digitals, persones que no han nascut en el que es coneix com a era digital, tenen problemes per adoptar i saber aplicar aquests canvis als seus negocis. A propòsit d’això, la Cambra de Comerç de Lleida presentarà pròximament el programa TIC Cambres, subvencionat al 50% pel fons Feder, l’objectiu del qual és potenciar la digitalització empresarial i assessorar els empresaris.

tracking