SEGRE

CONSTRUCCIÓ FIRES

Construir amb terra edificis sostenibles amb segell Lleida

L’empresa lleidatana Fetdeterra, premi al producte a Construmat || Pels seus prefabricats, que faciliten el treball amb el material

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa lleidatana Fetdeterra ha estat guardonada a Construmat, fira que va tancar ahir les portes, amb el premi al material o producte pels seus prefabricats que faciliten les construccions amb la terra com a base per a edificis sostenibles. Ahir, va rebre un altre premi per la mateixa raó en el Concurs de Bioconstrucció Ball.

Així ho va explicar l’arquitecta i responsable de l’empresa Maite Sainz de la Maza, que va explicar que assessoren, desenvolupen projectes i subministren productes innovadors de terra. Treballen tant amb tècnics com fabricants o constructors i promotors des de les primeres fases del projecte buscant la solució que més s’adapti a les seues necessitats.

Construmat, presidit per Ana Vallés, tanca l’edició amb èxit d’assistents i d’activitat

La construcció amb terra té molts avantatges, però també suposa complicacions tècniques, i afegia la necessitat de comptar amb mà d’obra especialitzada a l’hora de treballar-hi. Els prefabricats de terra, va assegurar, faciliten no només les justificacions d’obra adaptades a la normativa, sinó que poden treballar-hi personal de la construcció sense la necessitat de coneixements especialitzats.

Entre els avantatges de l’edificació amb terra, va dir que es tracta d’un material natural, transpirable, aïllant acústic, davant de les ones electromagnètiques, que redueix el consum energètic, és sostenible, no és tòxic i no genera residus al ser cent per cent reciclable. En resum, va assegurar que permet una construcció sostenible, ecològica i respectuosa amb el medi ambient. En el pla econòmic, representa estalvis, ja que, per exemple, no és necessària la seua gestió com a residu de la construcció, la qual cosa disminueix la despesa de les partides de transport i taxes de gestió. La vintena edició del Barcelona Building Construmat, el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona presidit per la lleidatana Anna Vallés (Sorigué), va tancar ahir amb un balanç especialment positiu. Per exemple, ha tingut un 33 per cent més d’empreses expositores que el 2015, arribant a les 800 marques representades, va explicar ahir l’organització.

tracking