SEGRE

FISCALITAT BALANÇ

La recaptació d’Hisenda a la província de Lleida ja recupera els nivells precrisi

En el primer trimestre de l’any, supera els 200 milions d’euros, pràcticament la mateixa xifra que el 2008 || Representa un increment del 10% sobre l’any passat, la taxa més alta de Catalunya

Imatge d’una oficina de l’Agència Tributària, que es troba en plena campanya de la Renda.

Imatge d’una oficina de l’Agència Tributària, que es troba en plena campanya de la Renda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La recaptació de l’Agència Tributària a Lleida ha tornat a nivells pràcticament precrisi. En el primer trimestre de l’any, ha arribat als 201,456 milions d’euros, mentre que en el mateix període de l’any 2008 es va situar en els 202,786. A més a més, la millora de la situació econòmica s’ha traduït en el fet que, comparant les dades de gener a març amb els mateixos mesos de l’any passat, s’hagi registrat un increment d’ingressos del fisc a Lleida del 10,4%. Es tracta de la taxa d’augment més gran registrada a Catalunya.

Aquesta evolució a l’alça pivota fonamentalment en els registres de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA), que són, juntament amb l’Impost de Societats, els que representen el pes fiscal més gran a la província. En el cas de la Renda, la recaptació supera lleugerament els 106 milions d’euros, la qual cosa suposa un repunt del 14,8%. Per la seua banda, l’IVA aporta a les arques de l’Estat poc més de 86 milions d’euros, amb un increment de l’11,9%.

En el cas de l’Impost de Societats, caldrà esperar als propers mesos, ja que el pes de les devolucions efectuades en el primer trimestre fa que no sigui una dada per analitzar en aquests moments. De fet, l’informe de l’Agència Tributària dóna un saldo negatiu de dos milions d’euros.

El balanç fiscal es completa amb una altra sèrie d’impostos, com el cas dels especials, que graven, per exemple, les begudes alcohòliques. En aquest cas, la recaptació s’atansa als sis milions d’euros, amb un increment de set punts.

La millora de l’economia es reflecteix en el PIB i les exportacionsLa millora de la situació econòmica s’està reflectint en l’evolució del Producte Interior Brut (PIB) i les exportacions, entre altres variables, tot i que encara no ha arribat amb la mateixa intensitat a les rendes, de la qual cosa es queixen els sindicats, que reclamen increments salarials entre un 1,8 i un 3 per cent. Aquesta setmana s’ha sabut que l’economia espanyola creix a un ritme anual del 3% en el primer trimestre de l’any i del 0,8% intertrimestral, una dècima més que el trimestre anterior, segons les dades de la comptabilitat nacional publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquestes dades permeten establir que l’economia ha recuperat els nivells precrisi. En el cas de les exportacions, la província de Lleida ha marcat un nou rècord en el primer trimestre, amb 439,1 milions d’euros

tracking