SEGRE

AGRICULTURA

La protesta de temporers es trasllada a La Granja d'Escarp

Els agricultors insisteixen que la majoria compleix el conveni

La protesta de temporers es trasllada a La Granja d’Escarp

La protesta de temporers es trasllada a La Granja d’EscarpMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dijous va ser a Seròs i aquest dilluns La Granja d’Escarp. Un grup de temporers s’ha declarat en vaga afirmant que els agricultors no estan complint el conveni del camp i que viuen en males condicions en no comptar amb allotjaments dignes. Les organitzacions d’agricultors i pagesos individuals, per la seua part, insisteixen que no es pot criminalitzar al sector i que la gran majoria compleix escrupolosament els acords laborals.

Un grup de temporers s’ha concentrat aquest matí a La Granja d'Escarp afirmant que no estan cobrant els 6,18 euros l’hora que estipula el conveni i tampoc els 10 euros que, asseguren, haurien de percebre en cas de les hores extraordinàries. A més, insisteixen que han de treballar els caps de setmana també. En aquesta línia, afegeixen que el salari net per a alguns d’ells és de tot just 4 euros l’hora.

Han explicat que s’han posat en contacte amb l’alcalde de la localitat, que, segons afirmen, s’ha compromès a parlar amb els agricultors per solucionar la situació. Els pagesos, per la seua part, reiteren que si algun productor no compleix les seues obligacions salarials, s’ha de denunciar davant d’Inspecció de Treball i actuar, sense criminalitzar a tot el sector.

En referència a les condicions de vida, els temporers de La Granja d’Escarp asseguren que molts malviuen perquè no compten amb allotjaments dignes. En el cas que un agricultor faciliti habitatge als treballadors, pot descomptar un 10% del salari. De tota manera, segons Unió de Pagesos, només estan obligats a donar allotjament en cas que el pagès hagi anat a contratar en origen al treballador.

tracking